De beste tips voor een goede werkplek inrichting

Op de wand rechthoek in Somerset Mauve, cirkel in Kenyan Copper, matte krijtverf, wandplank in Cardinal Red, tafelblad in Kenyan Copper matte lak (Pure & Original). Tafel (Combitex). Bureaulamp Arod, stoel Odger, kleed Torrild (Ikea). Papieren zak, bordje op wandplank, roze opbergdoos (Kwantum). In zak plaid Sigrid (Trendhopper). Wandplanken, glazen stolp, percolator, diverse kartonnen bekers, schildersdoek, klein glazen vaasje, mokken (Xenos). Draadstalen kruk (Loods 5). Kunst van SBK Kunstuitleen Amsterdam. Beeld

We werken steeds vaker vanuit huis. En een goede en comfortabele thuiswerkplek is dan ook onmisbaar. Maar waar moet je op letten en welke stijl kies je? Wij geven je de beste tips om jouw thuiswerkplek mooi én praktisch in te richten.

Lees verder onder de advertentie

Ruimte of plek vinden

Niet iedereen heeft een eigen kantoor in huis, daarom moet je vaak op zoek naar een geschikte plek of ruimte om een werkplek te kunnen inrichten. Een werkplek in de woonkamer is een stuk gezelliger, maar dan moet je wel netjes zijn. Heb je een loze ruimte onder de trap? Maak daar gebruik van en creëer hier een werkplek. Een mobiele werkplek is ideaal als je weinig plek in huis hebt.

Werkplek inrichting

Een werkplek hoeft niet saai te zijn. Integendeel. Als je thuis werkt kun je je werkplek inrichten zoals jij dat mooi vindt. Leuk is bijvoorbeeld een werkplek met fluo, een witte werkplek of een industriële werkplek. Wil je liever iets persoonlijkers? Ga dan voor een werkplek met kunst en leuke items waar je vrolijk van wordt en die jou inspireert.

LEES OOK
Een thuiswerkplek inrichten doe je zo

Lees verder onder de advertentie

Bureau kiezen

Een mooi bureau mag natuurlijk niet ontbreken bij de werkplek inrichting. Zo kun je gaan voor een klein bureau waar alleen een laptop op past. Is je kamer te klein voor een bureau en een kast? Kies dan voor een bureau met een kast erop. Of ga voor een smal bureau dat weinig ruimte inneemt. Past perfect in een kleine ruimte! Heb je nog een oude tafel staan en een nieuw bureau nodig? Je kunt allerlei soorten tafels als bureau gebruiken, bijvoorbeeld een bistrotafel, legertafel of sidetable.

Duurzaam en ergonomisch

Als je veel thuiswerkt is het belangrijk om de werkplek ergonomisch in te richten. Zorg voor een goede bureaustoel en bureau op juiste hoogte. Hiermee voorkom je rugklachten. Daarnaast koop je beter duurzame spullen, zodat ze lang mee gaan.

LEES OOK
5 DIY-ideeën voor een opgeruimde en gestructureerde thuiswerkplek

Lees verder onder de advertentie

Shoppen voor de werkplek…


Bron: beeld: styling Fietje Bruijn | fotografie Alexander van Berge

Lees verder onder de advertentie