Kunst in huis? Zo laat je het naadloos aansluiten op het interieur

Tekening van Petra Lunenburg in okergele lijst (). Print van gezicht Silhouette, print Midnight, print met zwarte vegen Norm Layers (). Doek acryl op linnen, zwart met roestbruin, kunstwerk acryl op glas (). Ingelijste tekening van Petra Lunenburg (). Tafel van Woood (). Stoelen Tulip van Saarinen (). Vaas Ovaal van mat glas (). Karaf van aardewerk, kommetje (). Zwarte schaal van gietijzer (). Staande lamp Hantvark (). Vintage stoel Warren Platner (). 2D kubusframe van metaal (). Vintage behang (). Leeg canvasdoek (). Borduurvorm van hout privébezit. Beeld

Ben je een echte kunstliefhebber? Het verwerken van kunst in huis gaat erg goed samen met basic kleuren. Met kunst voeg je een extra laag toe aan het interieur. Varieer in vorm, grootte en materiaal en laat de kleuren zwart, wit en grijs hun zegje doen.

Lees verder onder de advertentie

Knappe collage

Een collage van tekeningen en posters van figuren en silhouetten vormt samen een mooi geheel. Organisch gevormde designklassiekers, zoals de Tulip Chairs van Saarinen, sluiten naadloos aan op de vloeiende lijnen in de kunstwerken.

– Pablo Picasso

Doek acryl op zwaar linnen (). Bank Highline en kussens Oker (). Bijzettafel Wire Basket (). Vloerkleed (). Bruidssteen in standaard (). Kubus (). Vaas Troll van Menu (). Appel (). Potje met deksel (). Kaarsenhouder Cirkel (). Kommetje (). Staande lamp Mantis van Schottlander, kussen Balibar gris fumé van Elitis (). Boeken en schaal privébezit. Beeld
Lees verder onder de advertentie

Zonder lijst

Een groot beschilderd linnen doek zoals op bovenstaande foto, vangt direct alle aandacht. Door een lijst weg te laten, voorkom je dat de woonkamer oogt als een museum. Dat de meubels een mix zijn van rond, zacht en elegant maakt de uitstraling van het kunstwerk extra krachtig.

Mobile van Volta, staande lamp Beat van Tom Dixon, zwarte fauteuil Plywood Group LCW van Eames (). Bordje met kruis van Marga Janssen (). Zwart-witte vaas (). Kaarten van Petra Lunenburg, kom, klein schaaltje (). Zwart bakje met stippen en deksel van Ferm Living, bruin bolvormig bakje, zwart potje met deksel (). Bijzettafel Melting Pot van Dirk Vander Kooij (). Beeld
Behang Midnatt darkgrey van Sandberg (). Eikenhouten bijzettafel Kigi (). Lamp Mask van Moooi (). Theepotje Pebble, potje met deksel (). Laken Flax linnen, dekbedovertrek Pebble linnen, kussen Charcoal, kussen Charcoal, kussen Flax, kussensloop Seashell linnen (). Kussen met stipdessin van Marimekko (). Ketting (). Plaid van grijs linnen (). Boek en tijdschriften privébezit. Beeld
Lees verder onder de advertentie

Kunst voor in de lucht

Kunst in huis hoeft niet stil aan de muur te hangen. De mobiel op bovenstaande linkerfoto doet denken aan de prachtige meesterwerken van beeldhouwer Alexander Calder. Het leuke is dat dit werk constant in beweging is en van vorm verandert. Ook de bijzettafel met zijn vloeiende dessin doet mee in dit spel van vorm en beweging.

Kunstig behang

Behang als muurvullend kunstwerk zoals op bovenstaande rechterfoto, dat kan óók! De grijs- en zwarttinten, opgezet in waterverf, lijken een abstract vergezicht. En mocht je denken: wat een bijzonder kunstwerk daar naast het bed? Kijk dan nog maar eens goed, want dit ‘gezicht’ is in werkelijkheid een lamp.

Benieuwd hoe je het best lijsten en prints op kunt hangen? Met onze stylingtips heb je in no time een verfijnde galeriewand gecreëerd.

Lees verder onder de advertentie

Shop kunst in huis…

Bron: vtwonen 02-2018 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman