WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Woonidee: een ziteiland opstelling voor een knusse sfeer

Stylist Marianne zette twee banken strak tegenover elkaar om een knusse sfeer te creëren bij Clarissa en Judith in Schagen. ‘Het is één grote knuffelhoek geworden’, vertelt ze. Lees hier welke voordelen een ziteiland opstelling nog meer heeft en hoe je het toepast in je eigen huis.

bank woonkamer kruk

Warmte in huis

Clarissa en Judith lieten Friesland achter en verhuisden naar Noord-Holland, waar Judith vandaan komt. Ze vonden een split level woning in Schagen waar ze nu een paar maanden met veel plezier wonen. Maar het interieur? Dat straalde – vooral door de lichte tegelvloer – weinig warmte uit. Stylist Marianne bracht daar verandering in. Ze koos als basis voor een pvc-vloer met een houtlook. ‘De oude vloer was echt een koele kikker. Een nieuwe vloer was daarom belangrijk. Dat geeft in de basis een warme uitstraling. En dat is precies wat het interieur nodig had’, vertelt Marianne. 

Marianne creëert een knuffelhoek

Naast een nieuwe vloer, koos Marianne ook voor nieuwe meubels. Zo heeft de oude leren bank van het stel plaats gemaakt voor een zachte bank. Marianne zette de elementen van deze bank niet naast of tegenover elkaar, wat je vaak ziet, maar strak tegen elkaar aan. ‘Als ze bezoek hebben, zitten Clarissa en Judith toch altijd in de eethoek. Op deze banken kunnen ze gezellig samen chillen en knuffelen. Als ze televisie willen kijken zitten ze aan de ene kant, aan de andere kant kunnen ze van de kunst genieten. Maar ze kunnen ook tegenover elkaar zitten. Het is gewoon één grote knuffelhoek geworden.’ 

LEES OOK
Met deze tips wordt jouw gallery wall met foto’s een plaatje

kunst kussens woonkamer

Door twee banken strak tegenover elkaar te zetten creëer je een

gezellig ziteiland

Ziteiland opstelling 

Door twee banken strak tegenover elkaar te zetten, creëer je een gezellig ziteiland. Al helemaal met een groot vloerkleed eronder. Let bij deze opstelling wel goed op of je ruimschoots om de bank heen kunt lopen. Deze bankopstelling is vooral perfect voor een brede woonkamer.

Tip: heb je een open haard in de woonkamer en staat de televisie aan de andere kant? Of heb je net als Clarissa en Judith aan de ene kant een art wall en aan de andere kant de televisie? Door de banken op deze manier neer te zetten, kun je aan beide kanten zitten en kijken. Je kunt de banken ook met de rugleuning tegen elkaar zetten om hetzelfde effect te creëren. ‘Maar dit is gezelliger’, vindt Marianne. 

Blikvanger

Een eiland-opstelling met twee banken strak tegen elkaar aan heeft meer voordelen. Je creëert ook symmetrie. De opstelling geeft een rustig, gebalanceerd gevoel aan de woonkamer. Ook worden je ogen meteen naar het eiland toegetrokken, het vormt echt een blikvanger in de woonkamer. Niet erg, want deze bank mag best gezien worden. 

Je kunt net als Marianne voor twee dezelfde banken kiezen, met kussens en plaids in eenzelfde kleurpalet en af en toe een kleurrijke uitschieter. Of ga je voor twee banken in verschillende tinten uit je kleurpalet? Nog een optie: twee banken in dezelfde kleur, maar met een andere stof, voor een subtielere speelsheid. Aan weerszijden kun je een salontafel of een bijzettafel neerzetten. En om van de zithoek een geheel te maken, plaats je een fluffy vloerkleed onder de bank. Een ideale opstelling, voor een avondje bankhangen!

BEKIJK HET COMPLETE EINDRESULTAAT
Marianne in Schagen: alle informatie en het resultaat

Shop de stijl…

nog meer: Weer verliefd op je huis