Kruiden in de keuken: stylist Fietje gebruikt een ophangbord

Weer verliefd op je huis aflevering 6 seizoen 18, Fietje in Schiedam Beeld Weer verliefd op je huis aflevering 6 seizoen 18 | styling Fietje Bruijn | fotografie Margriet Hoekstra
Beeld Weer verliefd op je huis aflevering 6 seizoen 18 | styling Fietje Bruijn | fotografie Margriet Hoekstra

Deze week gaf stylist Fietje de eengezinswoning van Marlous en Kemor een make-over in de stijl ‘Soft Caribbean’. Ook hun oude landelijke keuken kreeg een nieuwe look. En omdat Kemor van koken houdt, maakte Fietje een kruidenwand in de keuken. ‘Zo kunnen ze voortaan gewoon kruiden van de muur plukken.’

Lees verder onder de advertentie

Van landelijk naar modern

‘Koken en eten vinden we heel belangrijk. Ik kom uit Curaçao en houd van lekker eten. We koken eigenlijk zes, zeven dagen per week’, vertelt Kemor. Maar hoeveel ze ook van koken houden, ze zijn niet blij meer met hun oude keuken. Marlous koos acht jaar geleden voor een landelijke keuken, maar dat is ze nu zat. Ze vindt de witte tegels saai. Gelukkig is daar de hulp van stylist Fietje! Ze geeft de keuken een nieuwe look zonder hem te vervangen. ‘Met de keuken zelf is helemaal niks mis. Ik vind hem alleen vrij landelijk, wat niet matcht met de smaken van Marlous en Kemor.’ Ze kiest daarom voor nieuwe wandtegels en laat de oude keukenfronten vervangen door nieuwe. ‘Een duurzame oplossing. Het zijn op maat gemaakte eikenhouten fronten van K14, die de keuken meteen een compleet ander uiterlijk geven. In dit geval een modern en warm gevoel. Dat past beter bij ze.’

“Zo kunnen ze voortaan gewoon kruiden van de muur plukken.”

Weer verliefd op je huis aflevering 6 seizoen 18, Fietje in Schiedam Beeld Weer verliefd op je huis aflevering 6 seizoen 18 | styling Fietje Bruijn | fotografie Margriet Hoekstra
Beeld Weer verliefd op je huis aflevering 6 seizoen 18 | styling Fietje Bruijn | fotografie Margriet Hoekstra
Lees verder onder de advertentie

Ophangbord voor kruiden

Omdat Kemor van koken houdt, maakt Fietje een kruidenwand in de keuken. ‘Zo kunnen ze voortaan gewoon kruiden van de muur plukken.’ Om zo’n kruidenwand te maken, heb je niet veel nodig. Fietje gebruikte twee ophangborden van het merk Zuiver. Deze ophangborden met de naam ‘Bundy’ kun je zowel horizontaal als verticaal ophangen. Er zitten bamboe planken, haakjes en magneten bij zodat je zelf een indeling kunt maken. Zet je favoriete verse kruiden erop en klaar ben je. Houd je ook van koken met kruiden? Naast met zo’n ophangbord kun je ook op andere manieren een kruidenwand maken. Bijvoorbeeld met:

  • Een wandplank. Al je kruiden op een wandplank zorgen niet alleen voor overzicht, maar creëren ook een gezellige sfeer. Wandplanken zijn er in allerlei soorten, kleuren, maten en vormen. Onze favoriet? Een houten wandplank. Dit is het effect van een wandplank in de keuken.
  • Je kunt je kruiden natuurlijk ook neerzetten op het aanrecht. In potten of in een stijlvol krat bijvoorbeeld, als je hier genoeg ruimte op het aanrecht voor hebt is het net een kruidentuin! Ook kratten zijn er in allerlei soorten en kleuren. Zoals deze kleurrijke kratjes van de Hema.
  • Heb je niet veel ruimte in de keuken? Dan is dit kruidenrek van Yamazaki ideaal. Tijdens het koken pak je ’m erbij, maar je verplaatst het rek makkelijk door hem op te tillen aan het stevige handvat. Zo kun je hem daarna weer op een andere plek zetten. Of bijvoorbeeld tijdens het diner op de eettafel zodat iedereen zijn of haar kruiden zelf kan plukken voor over een verse pasta of salade.
  • Houd je van georganiseerd? Berg je kruiden dan op een lade. Dat kan niet met verse, maar wel met gedroogde kruiden. Verzamel al je kruidenpotjes en zet ze in een lade met een label aan de bovenkant. Zo kies je in één oogopslag de kruiden die je nodig hebt.

Meer inspiratie

Meer lezen en weten over kruiden? Op deze pagina hebben we al onze kruiden-artikelen verzameld. Van nog meer leuke ideeën voor kruiden in huis tot een artikel over welke verschillende soorten kruiden er allemaal zijn en handige info over zaaien, kweken en interessante boeken over kruiden.

Lees verder onder de advertentie

Shop de Caribische stijl