In potjes of aan de wand: 5x kruiden mooi opbergen in de keuken

Soortgelijk kruidenrek bij de Kruidendokters. Muurverf EstateEmulsion, 2,5 liter(farrow-ball.com). Beeld vtwonne 04-2011 | styling Fietje Bruijn | fotografie Dennis Brandsma
Beeld vtwonne 04-2011 | styling Fietje Bruijn | fotografie Dennis Brandsma

Een gerecht echt lekker maken zonder kruiden te gebruiken? Dat is haast onmogelijk. Kruiden in de keuken zijn onmisbaar, of ze nu vers zijn of uit een potje komen. Zó kun je kruiden stijlvol opbergen in de keuken, waardoor het overzichtelijk en knus oogt.

Lees verder onder de advertentie

Kruidenrek aan de muur

Kruiden opbergen: al een lange tijd gebruiken we daar de muur voor. Niet alleen handig, het ziet er ook nog eens knus uit. Ga voor een ouderwets kruidenrek aan de muur zoals deze van Dille & Kamille. Of pak het net iets moderner aan en bevestig een kruidenrek aan de muur. In combinatie met kruiden in een mooie verpakking, wordt het een echte eyecatcher aan de keukenmuur.

LEES OOK
4x woonidee: nieuwbouwhuis met warm kleurpalet

Kruiden in de la opbergen

Als je geen zeeën van ruimte hebt of geen grote kruidencollectie, dan kun je de kruiden ook prima in een lade opbergen. Je kunt er dan kruidenpotjes in zetten met een label aan de bovenkant, zodat je in één oogopslag de juiste kiest. Een andere mogelijkheid is een lade-organizer voor kruiden. Je kunt de benodigde kruiden er dan makkelijk bij pakken en het ziet er geordend uit.

Draaien maar

Als je graag kookt met veel verschillende kruiden, kunnen deze maar beter overzichtelijk en binnen handbereik zijn gesorteerd. Een draaiplateau zoals dit biedt dan de uitkomst. Zet ’m op een plek op het aanrecht en je kunt direct zien uit welke kruiden je allemaal kunt kiezen. Door de draaifunctie kun je er ook nog eens supermakkelijk bij. Ook fijn: dit draaiplateau heeft een anti-slipmat, die ervoor zorgt dat de kruidenpotjes stevig blijven staan.

Lees verder onder de advertentie

Sfeervolle wandplank

Ook wandplanken zijn een ideale opbergmogelijkheid voor kruiden. Al die kruiden op een wandplank zorgen namelijk niet alleen voor overzicht, maar creëren ook nog eens een gezellige sfeer. Je kunt een volwaardige wandplank inzetten. Vooral handig als je er ook andere items op kwijt wilt, zoals voorraadpotten en kookboeken. Als je een wandplank enkel en alleen wilt inzetten voor kruiden, dan kun je ook een fotoplank gebruiken. Deze zijn vaak diep genoeg om kruidenpotjes op kwijt te kunnen. Zo kun je ze ook mooi naast elkaar plaatsen. Daar heb je ’m weer: overzicht.

Omdat de kruiden vol in het zicht staan, is het wel zo mooi om deze over te gieten in mooie kruidenpotjes. Allemaal verschillende verpakkingen kunnen een rommelig geheel vormen en dat wil je natuurlijk niet als je de kruiden juist zo mooi aan het organizen bent. Tip: plak een label aan de voorkant van de kruidenpotjes om nog meer overzicht te creëren.

Kruidentuin in de keuken

Als je graag met verse kruiden kookt én groene vingers hebt, waarom dan geen kruidentuin in de keuken? Met een paar potjes op een wandplank of op de vensterbank kom je al een heel eind. Of maak een eigen verticale kruidentuin aan een lege muur in de keuken. De opties zijn eindeloos.

LEES OOK
Altijd op smaak: neem een kruidentuin in de keuken

Lees verder onder de advertentie

Voor je kruiden…

Lees verder onder de advertentie