WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Aflevering 1: kijken en shoppen (seizoen 1)

Wat nu? Zij houdt van knus, hij houdt van strak. Tobias en Marlous uit Haarlem hebben een heel verschillende stijl en daarom was hun interieur voor lange tijd nog gevuld met meubels uit het oude huis: een allegaartje uit hun studententijd. Frans gaf hun huis een metamorfose waar beide stijlen naar voren kwamen. Lees verder voor een overzicht van alle producten.

Eettafel HaarlemTafel (Combitex). Kruk Spider (vtwonen.nl) stoel plastic chair DSW geel (Vitra). Witte eetkamerstoel Sit (vtwonen.nl). Stoffen bekleding kussens Madam, CH 2793/091 per meter (Chivasso). Bank is onderdeel van wandmeubel dat op maat gemaakt is, zoals getoond vanaf € (Combitex). Landkaart (Albelli). Hanglamp (privébezit) beschilderd met Ram Bélier 1462, per 2,5 liter (Histor). Strijkijzersnoer vanaf (www.snoerboer.nl).

Woonkamer HaarlemBank Soft Sofa, opgebouwd uit 3 elementen, samen 320 cm (Hay). Kussen met tekst, kussen twee kleuren, groen kussen, plaid grijs/ivoor, Bijzettafel Rhonda Ø 50 cm, bijzettafel Gerbo Ø 30 cm, vaas 24 cm, sisal vloerkleed, letterbak 110×110 cm, karaf (vtwonen.nl). Sterrenbeeld-beelden per stuk (Pols Potten). Op de wand muurverf Ram Bélier 1462-G98Y per 2,5 liter (Histor). Overig privébezit.

Hangstoel HaarlemBank Soft Sofa, opgebouwd uit 3 elementen samen 320 cm (Hay). Bijzettafel Rhonda Ø 50 cm, bijzettafel Gerbo Ø 30 cm, sisal vloerkleed Ø 100 cm (vtwonen.nl). Hangstoel, IJslandse schapenvacht (HK Living). Vloerlamp Compose wit van Leitmotiv (vtwonen.nl). Horizontale jaloezieën, 50 mm, zoals hier getoond vanaf (Karwei).

Speelhoek HaarlemWandmeubel op maat gemaakt, zoals getoond vanaf, oude kinderstoelen per stuk (Combitex). Witte flessen per stuk, wandlamp Led it be (vtwonen.nl). Pot (Tuincentrum Osdorp). Plant Calathea (bloemenbureauholland.nl). Overig privébezit.

Trap HaarlemBehang Fabulous OZ 3109 per rol (Onszelf). Deurstickers (vtwonen.nl). Trapbekleding Solid Black, prijs op aanvraag (Upstairs).

Shop in stijl

Producten aflevering 1

Thuiskomen

Marlous en Tobias wonen nog niet zo lang in dit nieuwbouwhuis in Haarlem. Ze hebben samen een gietvloer uitgekozen en een strakke keuken. Dolblij zijn ze er mee, maar er is één probleem: over de meubels in de woonkamer kunnen ze het maar niet eens worden. Marlous vindt de tafel en eetstoelen die Tobias ooit heeft aangeschaft spuuglelijk en hij kan er maar niet aan wennen om televisie te kijken op haar oude ‘plofbank’. Doordat Marlous en Tobias er samen niet uit komen, worden er ook geen nieuwe meubels aangeschaft. Gelukkig kunnen ze rekenen op de hulp van stilist Frans Uyterlinde, die helemaal enthousiast wordt als hij het huis ziet. ‘Wat een lekkere plek is dit! Ik zie een prachtige vloer en een mooie keuken; een goede basis om mee verder te werken. De ruimte is beperkt, dus ik snap dat het lastig is om de verschillende functies zoals wonen, eten, spelen en opbergen hier een plek te geven. Verder is het een beetje kaal en karakterloos en zie ik veel losse spullen. Daar ga ik wat aan doen!’

Wandmeubel als verbinding

Als eerste brengt Frans kleur aan in huis. Hij kiest voor de stoere kleur mosterdgeel. ‘Door aan de bovenkant een stuk muur wit te laten, lijkt het plafond hoger en creëer je een ruimtelijk effect.’ Voor de gele wand komt een grote leefbank, zodat ze televisie kunnen kijken maar ook van de vogels kunnen genieten in de tuin. Het behang is een eyecatcher in een verder vrij sobere keuken. Frans: ‘Het behang is spannend om naar te kijken, maar qua kleur is het rustig. Het geeft het interieur karakter en dat is wat dit huis nodig heeft. Bij de eettafel komt de verbindende factor: een wandmeubel over de gehele lengte van het huis inclusief een bank bij de eettafel, kinderspeelhoek en een grote kast. Het maakt de kamer overzichtelijker en luchtiger, doordat meerdere functies worden gecombineerd.’ Frans weet zelfs Tobias te overtuigen, want als hij het resultaat ziet zegt hij: ‘Frans weet wat hij doet! De gele wand is sfeervol en niet te druk en het tapijt is een aanwinst voor het huis.’Marlous is erg blij dat de oude straatlantaarn die haar vader ooit ontvreemdde in Rotterdam een mooie plek boven de eettafel heeft gekregen. Marlous: ‘Ik kan gewoon niet anders zeggen: wow, wow, wow, wat mooi!’

vtwonen gemist? Aflevering 1 – seizoen 1:

Bron: vtwonen special | Fotografie Barbara Kieboom | Styling Frans Uyterlinde | Tekst Floor Roelvink

nog meer: Weer verliefd op je huis