Dit heb je nodig
275 g bloem
1,5 tl bakpoeder
Snuf zout
1,5 à 2 tl gemalen steranijs
200 g ongezouten roomboter
200 g fijne kristalsuiker
3 grote eieren
150 ml volle melk
1 tl vanille-extract
Eventueel rasp van½ sinaasappel
Alles op kamertemperatuur
Garnering: poedersuiker en hele steranijs
Zo maak je de plaatkoek met steranijs
- 1.
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een bakplaat van 20x30 cm in en bekleed met bakpapier.
- 2.
Zeef de bloem en bakpoeder in een kom. Meng zout en gemalen steranijs erdoor.
- 3.
Klop met een mixer in 4 à 6 minuten boter en kristalsuiker licht, romig en luchtig.
- 4.
Klop de eieren een voor een door het botermengsel, tot ze goed zijn opgenomen.
- 5.
Voeg naar wens sinaasappelrasp toe.
- 6.
Mix melk en vanille-extract kort door het boter-eimengsel, tot het opgenomen is.
- 7.
Voeg het bloemmengsel in drie delen toe en mix op lage snelheid tot een glad beslag. Mix niet te lang, anders wordt de koek taai.
- 8.
Verdeel het beslag over de bakplaat en strijk glad met een spatel. Bak 25 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de koek goudbruin en gaar is. Controleer met een satéprikker of het deeg nog plakt.
- 9.
Laat volledig afkoelen op een rooster. Til de koek uit de vorm en snijd in stukken.
- 10.
Bestuif met poedersuiker en decoreer met hele steranijs.
/d73541c27e814e23bea0e09768010026/image.jpg)
/e1d2f9ef9f114348890b27d97e0bbf67/image.jpg)
/bbe06a219d184bebbc07e07f62fad882/image.jpg)
/232e2d93abc741a0b480c876d60861fb/image.jpg)
/fbcf79d3fa1a46faa0f9238fa66241d1/image.jpg)
/8b887070eb12415bbfab5e11dcf16781/image.jpg)