WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Raamdecoratie: de nieuwste trends

De nieuwste trends op het gebied van raamdecoratie? Trendwatchers Alex Speelman en Meindert Bos weten er alles vanaf. Voor diverse raamdecoratiemerken zijn zij continu op zoek naar nieuwe trends, ontwikkelingen en ideeën. Inspiratie vinden ze overal. Op toonaangevende beurzen, maar ook in hun directe leefomgeving. vtwonen vroeg de heren naar de opvallendste trends van dit moment. (promotie)

raamdecoratie

Trend 1: herontdekkingen

‘Designers herontdekken vormen en stijlen. Vormgevers steken ontwerpen in een nieuw jasje en veranderen zelf in ambachtslieden. Thuis laten we ons hierdoor inspireren. In vergetelheid geraakte spullen die ons ooit zo dierbaar waren, zetten we opnieuw in de schijnwerpers. We geven ze hun glans en waarde terug. En we koesteren het moment dat we ze doorgeven aan onze kinderen.’

plaid

Vervang je raamdecoratie

Dus waar wacht je op, ga aan de slag met het opknappen van vergeten spullen. En als kers op de taart; verander je raamdecoratie en je woning is weer als nieuw! Gordijnen zijn sfeermakers en kunnen je woning een nieuwe look & feel geven. Door te werken met jaloezieën in een stoere kleur geef je de woonkamer een strakke en moderne uitstraling. Met pastelkleurige stoffen gordijnen maak je van je slaapkamer een rustplek met een romantische touch.

raamdecoratie donker

Trend 2: vrij van tijd en plaats

‘De tijd van eten aan de eettafel en tv kijken in de woonkamer is voorbij. We wonen vrij van tijd en plaats, als nomaden. Je kijkt een serie als je daar zelf zin in hebt, op een plek die je zelf uitkiest. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat huizen anders worden ingericht. Er worden andere eisen gesteld aan woonruimtes.’

raandecoratie trend

Stem raamdecoratie af op je leefstijl

Kies voor een inrichting en woonstijl die bij jou past, maar ook bij je ‘doen en laten’. Werk je veel aan de eettafel? Kies dan voor transparante raamdecoratie, ideaal om het zonlicht in je beeldscherm tegen te gaan. Ruimtegebrek, maar gek op films? Heb je er ooit aan gedacht om een verduisterend wit rolgordijn als projectiescherm te gebruiken? Oftewel, raamdecoratie is veel meer dan je ramen bedekken voor nieuwsgierige buren.

raamdecoratie industrieel

Bron: in samenwerking met Trendiy

nog meer: voor je raam