WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo kies je een vloer voor de kinderkamer

Spelen met poppen, racen met auto’s, hutten bouwen; het gebeurt allemaal op de vloer in de kinderkamer. En soms gaat er per ongeluk een glas limonade om. Geen probleem met de juiste kinderkamervloer en deze checklist! (in samenwerking met Forbo)Vloer kinderkamer

Welke uitstraling kies je?

Een vloer is bepalend voor de uitstraling van een kinderkamer. Een lichte basis is mooi in combinatie met kleurrijk speelgoed, boekjes en vrolijk beddengoed. Heeft een houten vloer je voorkeur, maar heb je geen zin in het onderhoud? Ga voor pvc-stroken! De Allura pvc-stroken van Forbo zijn niet van echt hout te onderscheiden door het natuurlijke reliëf, een mooie v-groef en matte afwerking. Handig: je hebt ook geen last van splinters. Deze vloer kun je op meerdere manieren leggen: halfsteens, in wildverband of in een visgraatpatroon. Wil je liever een strakkere vloer? Dan is Marmoleum een goede optie. Deze vloer is de eerste CO2-neutrale vloer ter wereld, van nature duurzaam, gemaakt van hernieuwbare, natuurlijke grondstoffen en leverbaar in heel veel kleuren. Zo kun je de kinderkamer een klassieke, moderne of juist speelse uitstraling geven.

Weinig onderhoud

Een theekransje met alle poppen, boekjes lezen of racen met auto’s; kinderen spelen veel op de grond. Een onderhoudsvriendelijke vloer is daarom een aanwinst op de kinderkamer. Je kunt denken aan click, pvc-stroken of Marmoleum. Pvc-stroken hebben een dikke beschermlaag die slijtage en krassen tegen gaat. Als je kroost per ongeluk drinken morst, maak je deze vloer eenvoudig schoon met een vochtige doek. Binnen no-time heb je dan weer een blinkende vloer. De Allura pvc-stroken vloer is ook in click variant verkrijgbaar. Deze is daarmee zelf en los te installeren.

Kies een praktische en comfortabele vloer

Allura pvc-stroken en Marmoleum zijn praktische en comfortabele vloeren. Ze dempen contactgeluiden als de beste. Handig als je puberdochter huiswerk maakt en de jongste telg van de familie vol enthousiasme met z’n treinbaan speelt op zijn kamer. Als ouders heb je er ook profijt van: je kunt stilletjes de kinderkamer uit sluipen, nadat je hebt gecheckt of iedereen slaapt.

Vloerverwarming

Op een ijskoude vloer spelen is geen pretje. Bij een gietvloer, houten vloer of laminaat heb je een vloerkleed nodig om een fijne speelplek te creëren. Een groot voordeel van pvc is dat het direct comfortabel aanvoelt. Het materiaal is aangenaam warm aan je voeten en veerkrachtig. Het is daardoor perfect voor blote kindervoeten en -knietjes. En wil je het extra warm maken, dan combineer je de vloer met vloerverwarming.

Bron: in samenwerking met Forbo

nog meer: Voor iedereen een vloer