Mooi en praktisch: de 4 voordelen van een pvc vloer

beeld vtwonen Beeld

Overweeg je om een pvc stroken vloer aan te schaffen voor in huis? Een slimme keuze. Want behalve dat deze populaire vloersoort er prachtig uitziet, kent ‘ie ook vele voordelen. Wij zetten de 4 belangrijkste alvast voor je op een rij.

Lees verder onder de advertentie

In samenwerking met Forbo Flooring

1. Natuurgetrouw

Of je nu houdt van een landelijke, strakke of industriële look in huis, de vloer beslaat een groot oppervlak en is sfeerbepalend voor de rest van je interieur. Hoe fijn is het als de basis helemaal klopt? Met Allura pvc stroken is er voor ieder wat wils. Er zijn 24 verschillende hout- of steendessins om uit te kiezen, in allerlei uitvoeringen, zoals lange, brede of smalle planken, een Hongaarse punt, visgraat patroon en tegels. Waar je ook voor gaat, de vloer is altijd natuurgetrouw en niet van echt te onderscheiden. Dit komt door het natuurlijke reliëf, de v-groef en matte afwerking. Elke strook of tegel is uniek, net als een authentieke houten of stenen vloer.

Tip: ga je voor stroken in visgraatpatroon of een Hongaarse punt? Probeer de rest van je interieur rustig te houden, zodat de vloer alle aandacht krijgt die het verdient.

2. Stil en makkelijk

Een plankenvloer is prachtig, maar niet echt stil in gebruik. Een pvc vloer daarentegen heeft een dempende werking wat zorgt voor een stiller huis. Ga je voor een houtdessin, dan heb je wel de looks van een plankenvloer, maar niet de nadelen die echt hout met zich mee kan brengen. Pvc is super sterk, de toplaag beschermt tegen slijtage en krassen en stoelpoot of hak afdrukken zijn bij dit type vloer ook verleden tijd. Schoonhouden is een eitje: stofzuigen en dweilen kan gewoon, zonder dat je hierbij speciale tools of onderhoudsmiddelen nodig hebt.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Benieuwd hoe deze vloeren er in het echt uitzien, bij jou thuis? Bestel dan een gratis staal. Handig!

3. Warm aan je voeten

Niets stoerder dan een cement of betonlookvloer. Jammer alleen dat dit type vloeren vaak koud aanvoelt en bestonderhoudsgevoelig is. Pvc neemt altijd de omgevingstemperatuur aan, waardoorde vloer van nature al behaaglijk is. Door de isolerende werking, perfectewarmtegeleiding en maatvastheid (het krimpt niet en zet niet uit) kan dezevloer ook goed gecombineerd worden met vloerverwarming.

Stylingtip: combineer een betonlook vloer met houten meubels en zachte materialen voor een extra warm en aangekleed effect.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

4. Fijn voor het milieu

Een pvc vloer heeft een lange levensduur, dat is belangrijk, want hiermee worden grondstoffen bespaard en het milieu minder belast. Allura vloeren bestaan uit gerecycled materiaal, worden gemaakt met gebruik van groene stroom, bevatten geen chemische stoffen en zijn makkelijk in onderhoud – wat weer water en zeep scheelt. De vloeren worden in Nederland ontworpen én gemaakt, echt Dutch Design dus. Voordeel hiervan is dat er snel op trends en ontwikkelingen kan worden ingespeeld en dat transportkosten worden bespaard. En dat is dan weer fijn voor het milieu, win-win!

Een pvc vloer iets voor jou?

Met de online vloerplanner van Forbo zie je in één oogopslag welke Allura vloer het beste bij jouw woonstijl past. Upload een foto van je interieur, kies je favoriete dessin et voilà! Meer informatie, verkooppunten en inspiratie vind je op forbo-flooring.nl/alluravoorthuis.

Bron: In samenwerking met Forbo Flooring

Lees verder onder de advertentie