kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Marmoleum; puur natuur op de vloer

Marmoleum is helemaal gemaakt uit puur natuurlijke materialen en daarom de meest duurzame vloer ooit. Zien is geloven, dus geeft marketingmanager Edo Rem van Forbo een rondleiding op de productievloer, van de mixers tot de persen.

We willen steeds meer dat alles wat we in huis halen ook natuurlijk is. Goed voor onszelf, de kinderen en de rest van de wereld. Puur en eerlijk. Maar het moet er allemaal wel mooi uitzien. Marmoleum is de meest duurzame vloer ooit. Én mooi en praktisch. Marmoleum is de merknaam van het product linoleum en is een oer-Hollands product. In het Noord-Hollandse Assendelft wordt deze duurzame vloer al 112 jaar gemaakt.

Grondstoffen

Een Marmoleum vloer bestaat voor 97% uit natuurlijke grondstoffen. 72% hiervan is herwinbaar en 43% bestaat uit gerecycled materiaal. Een marmoleum vloer wordt voornamelijk gemaakt uit lijnzaadolie. Verder bestaat het uit hars, , houtmeel, kalksteen, pigmenten, jute en lak. Al deze grondstoffen zijn biologisch en duurzaam geteeld. Zo worden er bijvoorbeeld geen insecticiden gebruikt. Bovendien is houtmeel een restproduct van de houtindustrie die hergebruikt wordt voor de productie van Marmoleum.

Milieukeur

Marmoleum heeft diverse nationale en internationale keurmerken, waaronder het internationaal erkende Cradle to Cradle-label. Natuur en duurzaamheid zijn al jaren belangrijk bij het productieproces. Er wordt gewerkt met de modernste productiemethoden, zodat het hele productieproces een minimale impact op het milieu heeft. Grondstoffen en groene energie worden efficiënt gebruikt en aan het einde van de rit (na 25 tot 40 jaar) is Marmoleum volledig composteerbaar of in zijn geheel recyclebaar.

Recycling

Marmoleum fabrikant Forbo heeft het marmoleum recyclingprogramma geïntroduceerd. Doel hiervan is om afval tot een minimum te beperken.
Afgesneden randen werden altijd al hergebruikt en werden vermalen en direct weer verwerkt. Voor het recyclingprogramma hebben marmoleum-leveranciers nu speciale Forbo-containers. Daarin verzamelen zij het snijafval dat overblijft tijdens het leggen van een marmoleumvloer, zodat ook dit deel terugkomt in het productieproces.

Marmoleum is een ideale vloerbedekking voor thuis. Slijtvast, behaaglijk aan de voeten en door de productie in eigen land ook nog eens een extra verantwoorde oplossing door weinig transport.

Kijk op de website van Forbo voor meer informatie over Marmoleum.

nog meer: Voor iedereen een vloer