WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

vtwonen on tour: Harderwijk

Blogger Seline Steba neemt je mee op citytrip naar een van haar favoriete Nederlandse steden: Harderwijk. In vtwonen on tour laat ze je de leukste hotspots zien om inspiratie op te doen voor thuis, maar ook om lekker te eten en drinken. Seline neemt een kijkje bij interieurwinkel Bij Juut, komt tot rust in het stadspark en doet wooninspiratie op tijdens een lekkere lunch bij Dikke Dirck. Kijk je mee?

Bij Juut

Bij Juut is een kleine interieur- en lifestylewinkel in een 17e-eeuws pand met glas-in-loodramen. Je shopt er de leukste cadeautjes en kunt diverse workshops volgen zoals handlettering. Het pand is authentiek; de oude kaarsnissen die ze in de muren tegenkwamen tijdens de verbouwing zijn nog steeds zichtbaar. Eigenaresse Judith is de winkel in 2011 gestart en heeft daarnaast ook een bed and breakfast.

Hier vind je Bij Juut:
Smeepoortstraat 3, 3841EG Harderwijk

Hortuspark

In het hart van de historische binnenstad ligt het stadspark Hortuspark. Je kunt er tot rust komen in de groene velden, de kleine speeltuin of het openluchtpodium. Ook worden er diverse evenementen georganiseerd.

Hier vind je het Hortuspark:
Hortuspark 1, 3841ES Harderwijk

Dikke Dirck

Dikke Dirck is een nieuw restaurant in Harderwijk. Niet alleen van de naam worden wij blij, ook het bijzondere interieur met een vintage look en unieke elementen is fijn om in binnen te komen. Zo hebben ze een grote klok aan de muur met zichtbare tandwielen en een oude stoommachine uit 1900. Naast het interieur, maakt ook de menukaart dat Dikke Dirck een bezoekje waard is. Je kunt er terecht voor uitgebreide lunch- en diner of voor stukje taart en een borrel.

Hier vind je Dikke Dirck:
Hondegatstraat 3BIS, 3841 CG Harderwijk

Vischmarkt & Vischpoort

De Vischmarkt is een van de historische pleinen van de stad. Het wordt gekenmerkt door de authentieke, monumentale huizen. Het is niet bekend sinds wanneer de Vischmarkt bestaat, maar waarschijnlijk is de markt het oudste stukje van de stad. Er werden producten verhandeld op het plein en ondanks de naam werd er geen vis verkocht. Ook staat op de Vischmarkt de Vischpoort, die aan het eind van de 14e eeuw gebouwd is.

Hier vind je de Vischmarkt
Vischmarkt 1, 3841BE Harderwijk

Walhalla

Walhalla is een strandtent waar stad en strand gecombineerd wordt. Naast eten en drinken bieden ze ook live muziek, culturele evenementen, zoals een buitenbisocoop en kun je zwemmen bij het stadstrand. Eigenaar Steven van Geelen heeft een passie voor vintage en dat is goed terug te zien in de sfeer en uitstraling.

Hier vind je Walhalla:
Hoge brug 10, 3841 DZ Harderwijk

Meer in Harderwijk!

Goed nieuws, want dit is niet al het leuks dat je in Harderwijk vindt. We hebben nog een aantal hotspots voor je die je niet in de video ziet, maar wel de moeite waard zijn om eens langs te gaan.

Concept Store No.7

Een concept store dat prachtige merken, producten en ondernemers bij elkaar brengt. Van mode en design tot interieurartikelen en workshops. Eigenaresse Tamara maakt daarnaast veel zelf en heeft een eigen blog. Haar doel is om talentvolle ondernemers een kans te geven om hun producten te tonen. Het zijn Nederlandse merken en het is allemaal eco-friendly.

Hier vind je Concept Store No.7:
Hondengatstraat 11-13, 3841 CG Harderwijk

Brasserie De Bank

Deze brasserie zit in een oude bank. De oude kluis is nu bijvoorbeeld een koelcel. Je kunt hier de hele dag terecht: kom ’s ochtends voor een kopje koffie met zelfgebakken taart, rond lunchtijd kies je een van de diverse gerechten en s ‘avonds geniet je van een seizoensgerecht. Het unieke interieur kenmerkt zich door de industriële uitstraling. Ook wordt er kunst getoond, dat je kunt kopen of huren.

Hier vind je Brasserie De Bank:
Smeepoortstraat 1, 3841EG Harderwijk

Silo6

Silo 6 is een woonwinkel met een groot aanbod van diverse merken, zo verkopen ze onder andere de vtwonen collectie. In 1995 begonnen ze met het verkopen van houten vloeren en in 2006 openden ze Silo 6 als winkel in een oude graansilo. Hout en recycling blijft een grote passie, er worden bijvoorbeeld nog steeds meubels van sloophout verkocht.

Hier vind je Silo6:
Lorentzstraat 18, 3846AV Harderwijk

Y.A.M. Yoghurt & More

In dit lunchtentje kun je verschillende soorten zelfgemaakte yoghurt, taarten en lunchgerechten bestellen. Het interieur heeft een vintage uitstraling met antieke lampen, tafels, stoelen en servies. Y.A.M. heeft tijdelijk plaatsgemaakt voor de pop-up store van de Pepernotenfabriek van Van Delft. Op 9 december is Y.A.M. weer terug met een nieuwe menukaart.

Hier vind je Y.A.M. Yoghurt & More:
Luttekepoortstraat 6, 3841 AX Harderwijk

nog meer: video