Stylingtips voor een feestelijk gedekte tafel op Moederdag

Eettafel Lloyd Outdoor in kleur Parallel Functionals. Buitenstoelen met zitkussen Dacks. Kunststof spijlenstoelen Bliss Basic Label. Groene metalen buitenstoel, roze linnen tafel- kleed H&M Home. Goudkleurige kandelaars, gedraaide kaarsen in verschillende kleuren, stonewashed bestek Paviljoen Noord. Ovale roze borden, ovale roze schalen, turquoise borden, turquoise kommen, Sissy-Boy. Roze servetten Wehkamp. Glazen House Holdware. Tie dye tafelkleed, roze glazen vaasjes Weldaad. Witte schaal in bloemvorm Arket. Beeld vtwonen 08-2021 | styling Danielle Verheul | fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld vtwonen 08-2021 | styling Danielle Verheul | fotografie Sjoerd Eickmans

Wil je op Moederdag je moeder in het zonnetje te zetten? Verzorg in plaats van een ontbijt op bed een uitgebreid ontbijt (of brunch) aan een feestelijk gedekte tafel vol lekkers. Met deze stylingtips maak je van de tafel alleen al een feestje.

Lees verder onder de advertentie

Tafel in lagen dekken voor Moederdag

Een feestelijke moederdagtafel bestaat uit verschillende lagen. Begin met een tafelkleed of tafelloper als basis en bouw de setting vanaf daar laag voor laag op. Van servies, glaswerk en gepoetst bestek tot bloemen, kaarsen en andere woonaccessoires. Laat zien dat je overal aan gedacht hebt. Details maken het verschil.

LEES OOK
Buiten eten: stylingtips voor een mooi gedekte buitentafel

Lees verder onder de advertentie

Servies stapelen

Trek de lagen door in het servies op tafel. Kies voor een dinerbord als onderbord en zet daar een kleinere variant bovenop. Een ontbijtbord in dezelfde stijl, bijvoorbeeld. Heb je niet zo veel van hetzelfde servies? Mix en match er dan juist op los. Leg er een mooi servet bovenop als kers op de taart.

Liefde gaat door de maag

Het favoriete lekkers van je moeder mag vandaag niet ontbreken. Is ze een echte zoetekauw of kiest ze eerder voor hartig? Ga voor haar ultieme lievelingsgerechten of verras haar met een nostalgische maaltijd. 'Weet je nog dat we dit vroeger altijd samen maakten?’ Keuzes die daarnaast goed scoren, zijn:

  • Yoghurt of kwark met vers fruit. Top het af met honing en kaneel voor een extra feestelijk schaaltje.
  • Croissants en scones (mét jam en room) doen het altijd goed op de ontbijttafel.
  • Een grote mand afbakbroodjes en de vleeswarendoos rechtstreeks uit de koelkast op tafel? Handig, maar minder feestelijk. Smeer de broodjes van te voren, beleg kleine sandwiches met voor ieder wat wils en presenteer het op een mooie schaal.
Lees verder onder de advertentie

Denk ook hier aan de details. Leg munt op het fruit, verse bieslook op de sandwiches of top het af met eetbare bloemen.

Speciale plek creëren

Op welke stoel mag moederlief plaatsnemen? Een toegewezen plek aan tafel zorgt ervoor dat ze zich extra speciaal voelt. Leg een kaart met haar naam en een klein cadeau bij haar bord. Ben je er nog niet over uit waarmee je haar gaat verrassen? In de vtwonen shop vind je het perfecte cadeau voor in en om het huis.

Goudkleurige tafel, 100×75 cm (Øxh), kleine goudkleurige tafel, 61×76 cm (Øxh) (polspotten.nl). Stoffen stoel met goudkleurige poot (mobilia.nl). Blauwe tafelloper, roze linnen servet (libecohomestores.eu). Glazen kruk, blauwe porseleinen borden, pastelkleurige bekers (badenbaden.nl). Divers Wonki Ware servies met dessin in pastel en poedertint, rechthoekige schaal (couleurlocale.eu). Goudkleurig slabestek in bloemvorm, goudkleurig bestek, roze vaas met goudkleurige rand, stolp met goudkleurige voet, goudkleurig blad (hm.com). Kop en schotel in wit met goud, goudkleurig peper-en-zoutstel (zarahome.com). Goudkleurige siervorm, servetring (loods5.nl). Beeld vtwonen 09-2019 | styling Liza Wassenaar | fotografie Jeroen van der Spek
Beeld vtwonen 09-2019 | styling Liza Wassenaar | fotografie Jeroen van der Spek
Lees verder onder de advertentie

Het gaat om het gebaar

De leukste verrassingen komen van eigen hand. Iets waar je liefde en aandacht aan hebt besteed. Dat hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn. Door extra aandacht te besteden aan de tafelsetting, haar favoriete gerechten en bovenal door tijd voor haar vrij te maken, laat je haar op Moederdag extra stralen.

Meer leuke cadeaus voor mama