WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Lekker creatief! Zo mooi zijn meerdere kleuren op de muur

Voor iedereen die slecht keuzes kan (of wil) maken, hebben we goed nieuws: dat hoeft in het geval van kleur op de muur helemaal niet! Waarom voor één kleur kiezen, als je ook voor meerdere kunt gaan? Laat je inspireren door deze manieren om meerdere kleuren op de muur toe te passen.

blauwtinten muur

Bepaal jouw kleurenpalet

Waarschijnlijk heb je al wel een idee welke kleur er op de muur moet komen, maar zijn er nog geen definitieve knopen doorgehakt. Je weet bijvoorbeeld dat je in de keuken een blauwe muur wilt, maar of dit een diepe donkerblauwe tint moet worden of juist fris lichtblauw… lastig! Het kan zelfs nog verder gaan, want de ene lichtblauwe tint is immers de andere niet.

De oplossing hiervoor is simpel: kies twee (of meer) van je favoriete kleuren en verf ze allebei op de muur. Hiermee splits je de ruimte gemakkelijk in twee delen, bijvoorbeeld de woon- en eetkamer, zonder een tussenwand te plaatsen. Je kunt natuurlijk ook een lambrisering creëren met twee verschillende kleuren boven elkaar. Dit geeft een vrolijk en speels effect.

LEES OOK
vtwonen verf: alle kleuren uit de nieuwe verf collectie

pastel slaapkamer
groene lambrisering

Contrast met meerdere kleuren op de muur

Door twee compleet andere kleuren te kiezen, creëer je een contrast. Dit contrast kan donker en licht zijn, maar een warme en een koele kleur zorgen samen juist voor een mooie tegenstelling.

Kleuren die tegenover elkaar liggen in de kleurencirkel, noemen we complementaire kleuren. Ze zijn elkaars tegenpolen en passen juist daardoor perfect bij elkaar. Denk bijvoorbeeld aan paars en oranje of blauw en rood.

LEES OOK
Kleurpalet: zo kies je de juiste kleurencombinaties

paarse woonkamer

Ton sur ton

Meerdere kleuren op de muur betekenen niet altijd een groot contrast. Ook met dezelfde kleur in verschillende tinten – het bekende ton sur ton – wordt je interieur al een stuk speelser. Ga bijvoorbeeld voor bruin, beige en zandkleur voor een aards kleurpalet. Of paars in combinatie met verschillende donkerdere en lichtere tinten, zoals in bovenstaande woonkamer.

LEES OOK
Ton sur ton: dé trend die je meteen wilt toepassen

kussens en plaids

Subtiel alternatief

Vind je het te spannend om een hele muur in meerdere kleuren te verven? Denk dan eens aan de deuren in huis. Want waarom zouden deze altijd wit of zwart moeten zijn? Een deur geef je gemakkelijk een nieuwe kleur. Wat denk je bijvoorbeeld van een licht gele muur met een babyblauwe deur? Eyecatcher gegarandeerd.

Kleur in je interieur…

nog meer: verf en behang