WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Niet op de muur: dit kun je met overgebleven behang doen

Heb je nog een rol (of rollen) over van een prachtig behang? Zonde om weg te doen of te laten verstoffen op zolder of in de berging. Je kunt namelijk nog heel veel creatieve dingen doen met overgebleven behang. Zes ideeën voor jou op een rijtje. 

Behang vtwonen

Binnenkant kast

Bij een DIY-project krijgt de buitenkant van een kast vaak alle aandacht, maar de binnenkant wordt met enige regelmaat overgeslagen. Zonde, want ook die mag best gezien worden! Beplak de binnenkant van kastdeuren of planken met overgebleven behang om ook hier iets moois van te maken. 

Buitenkant kast

Niet alleen de binnenkant van een kast kun je beplakken met behang, ook de buitenkant! Laat een kledingkast of opbergkast volledig opgaan in het interieur door ‘m mee te nemen in de looks van de kamer. Behang ‘m met het behang dat is overgebleven van de muur om een geheel te creëren. 

LEES OOK
Geef die saaie kledingkast een nieuw jasje met behang

Grote verdwijntruc

Is de deur in de mooi behangen muur een doorn in het oog? Behang de deur dan gewoon mee. Met de juiste aanpak wordt deze bijna onzichtbaar en zal-ie niet meer opvallen op de prachtig behangen muur. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de binnenpanelen van de deur mee te behangen. Zo blijft de deur wel zichtbaar (kan handig zijn), maar maak je ‘m wel meer onderdeel van de muur.

Behangen met een patroon doe je zo

LEES OOK
De grote verdwijntruc: zo kun je een deur behangen

Voor herhaling vatbaar

Heb je nog behang over met een prachtige print? Daar heeft vtwonen stylist Eva een oplossing voor: stop het overgebleven behang in een lijstje. Eva gebruikt zelf lijsten zonder passe partout voor een speels effect. Hang deze aan de muur waar het behang niet zit om een eenheid tussen de wanden en in de ruimte te creëren. In een handomdraai een prachtig schilderij! 

Stootborden bekleden

Wil je een houten trap een nieuw leven in blazen? Dan kun je natuurlijk aan de slag met een lik verf, maar als je nog overgebleven behang hebt, kun je hier ook zeker iets mee. De treden bekleden met behang is een minder goed idee in verband met de slijtage, maar de stootborden van de trap kun je prima voorzien van een nieuwe jasje met behulp van behang. Dat maakt een simpele trap toch net wat spannender.

Hoofdbord

Wil je het bed in de slaapkamer een upgrade geven? Doe dat door een simpel hoofdbord te maken met behulp van een MDF-plaat en een stuk overgebleven behang. Helemaal leuk als het behang terugkomt op een andere muur in de slaapkamer. Zacht is-ie niet, maar de looks heeft het nieuwe hoofdbord zeker wel! 

LEES OOK
Aan de slag: een hoofdbord bed maken

nog meer: verf en behang