Geef die saaie kledingkast een nieuw jasje met behang

Kast, 170 x 90 cm (hxb), (com-anders.nl). Verf in kleur Manor House Gray (farrow-ball.com). Kussen van stof Chimney swallows sky blue van Designers Guild x John Derian (wva.nl). Schilderijen, (maartjevandennoort.nl). Poef bekleed met stof Niek (kwantum.nl). Blauw leren tasje (klevering.nl). Zwarte driepootkruk (maisonnl.com). Overige privébezit. Beeld vtwonen 03-2020 stof verf behang special | styling Danielle Verheul | fotografie Sjoerd Eickmans
Beeld vtwonen 03-2020 stof verf behang special | styling Danielle Verheul | fotografie Sjoerd Eickmans

Zeg maar gedag tegen die simpele recht-toe-recht-aan kledingkast. Met behang maak je er namelijk een uniek exemplaar van. Zo kun je ‘m helemaal naar jouw smaak maken en laten blenden met de rest van de slaapkamer. Aan de slag! 

Lees verder onder de advertentie

Kledingkast behangen

Kledingkasten zijn vaak praktisch en groot, maar de juiste looks hebben ze niet altijd. En dat is jammer, want door hun grote formaat vallen kledingkasten juist extra op. Geef die saaie kledingkast een spetterend uiterlijk met behulp van behang. Door hun vaak rechte belijning is dat een fluitje van een cent.

Scoor een mooie rol of een restje behang en je kunt direct met de kledingkast aan de slag. Check voor aankoop wel goed hoeveel rollen je nodig hebt. Voor een standaard formaat kast is een rol meestal voldoende. Vliesbehang is ideaal om een kast mee te behangen omdat dit makkelijk aan te brengen en te verwijderen is.

LEES OOK
DIY wandkast: zo krijgt een basic kast een stijlupgrade

Lees verder onder de advertentie

Zo ga je te werk

Eigenlijk is het behangen van een kast niet heel anders dan een muur. Zorg dat de kast, voordat deze behangen wordt, goed schoon en vetvrij is gemaakt. Verwijder de handgrepen om makkelijker te werk te kunnen gaan. Het klusje wordt nog makkelijker als je het met z’n tweeën klaart. Een goede behanglijm is een vereiste.

Smeer het oppervlak dat je wilt behangen compleet in met de lijm. Zorg voor een gelijkmatige verdeling en sla geen hoekjes en randjes over. Nu kun je het behang erop bevestigen. Na het plakken kun je het behang ook nog op de juiste plek schuiven. Strijk de boel goed glad met een behangspatel en snijd overtollige randen weg met een scherp mesje. Voilá: een saaie kledingkast in een nieuw jasje!

Voor een extra upgrade kun je ook de handgrepen op de kastdeuren vervangen. Of spuit de bestaande handgrepen over met bijvoorbeeld een gouden of matzwarte verf. Dat maakt ook al een wereld van verschil. Je kast is als nieuw!

Lees verder onder de advertentie

LEES OOK
Hoe ook jij de kledingkast netjes en efficiënt kunt indelen

Behang shoppen…

Bron: beeld: vtwonen 03-2020 stof verf behang special | styling Danielle Verheul | fotografie Sjoerd Eickmans

Lees verder onder de advertentie