WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Fietje weet botsende smaken Willeke en Michael tóch samen te brengen

Gaan landelijk, warm en lief samen met stoer, robuust en kleurloos? Het antwoord liet de kijkers van de herhaling van aflevering 6 van Weer verliefd op je huis verrassen. Stylist Fietje krijgt het voor elkaar Willeke en Michael een interieur aan te meten dat hen beide past als een jas. 

Fietje weet botsende smaken Willeke en Michael tóch samen te brengen

Fietje weet botsende smaken Willeke en Michael tóch samen te brengen

Willeke en Michael wonen al 24 jaar in Amersfoort. Het is hun eerste woning nadat ze het ouderlijk huis verlaten en het koppel wil zeker niet vertrekken, maar erkent dat de aankleding van binnen wat gedateerd is. 

Weg met de tierlantijnen

Stylist Fietje komt dus als geroepen. Dat vinden ook dochters Noa en Sam, die hun moeder wat ‘emotioneel’ vinden met alle zoete teksten die ze aan de muren hangt. ‘Een beetje overbodige informatie.’ Afscheid nemen van oude meubels vindt Willeke moeilijk, maar de tijd is rijp, reflecteert ze. Michael is al tevreden als de bank comfortabel zit. Zijn stijl is stoer, robuust en volgens Fietje misschien wel een tikkie saai. Het liefste zou Michael in ieder geval af willen van alle ‘tierlantijnen’ in huis, zoals de losse houten frutsels, uitgestald op een van de vele dienbladen die het meubilair in het huis bedekken. 

LEES OOK
Thuis ook van die saaie muren af? 4x tips van Fietje voor unieke wanddecoratie

Fietje weet botsende smaken Willeke en Michael tóch samen te brengen

‘Dit wordt nog wat’

Presentator Kees Tol probeert los te peuteren wat de Amersfoorters dan wél mooi vinden tijdens een rondleiding door een meubelboulevard. Het probleem dient zich al snel aan als ze hun gedachten de vrije loop laten: Willeke is helemaal weg van een stoere, ronde, donkere tafel, waarvan Kees vermoedt dat Michael die ook wel leuk vindt. Maar die wijst resoluut de mogelijkheid af dat ze een ronde tafel in hun keuken krijgen. Zijn keuze voor een robuust afgezaagde houten tafel wordt dan weer met een ferme duw afgehouden door Willeke. Dit wordt nog wat, merkt Kees op. 

Fietje weet botsende smaken Willeke en Michael tóch samen te brengen
Fietje weet botsende smaken Willeke en Michael tóch samen te brengen

Plan de campagne

Toch weet Fietje wel wat haar te doen staat. Ze sloopt de lambrisering uit de woning omdat die veel te bepalend is. Ook de ‘poort’ naar de keuken gaat eruit, om de ruimtes beter bij elkaar te betrekken. De keukenkasten krijgen frisse fronten en de muren worden in verschillende kleuren groen geschilderd. ‘Natuurlijke rijkdom’ noemt Fietje de metamorfose. Er is gekozen voor verschillende natuurlijke materialen, zoals een bank van wol en een trapbekleding van leer. Een bankje langs de muur creëert meer eenheid. Kees debatteert nog even met Fietje of de print in het behang nou op dat van een schildpad of een krokodil lijkt, maar valt al snel voor de kleurencombinaties in de nieuwe woonkamer. 

Het eindresultaat

Hij is niet de enige. Als Willeke en Michael binnenkomen, vliegen direct hun handen naar hun mond. ‘Ik vind het echt prachtig’, zegt Michael overtuigd, terwijl Willeke niet weet waar ze moet beginnen met kijken. Pas na een grondige inspectie ontdekt ze dat de kist waar ze zo moeilijk afstand van kon nemen, is geschilderd en toch weer een plekje heeft gekregen in hun nieuwe, niet meer zo gedateerde huis.

nog meer: tv