Waarom houtsnippers in de tuin gebruiken?

beeld vtwonen Beeld

Houtsnippers zijn een natuurlijke bodembedekker. De houtsnippers in de tuin gebruiken is een duurzame oplossing voor minder onkruid, het is decoratief en zorgt voor een betere bodemlaag. Lees alles over houtsnippers in de tuin gebruiken.

Lees verder onder de advertentie

Houtsnippers gebruiken in de tuin

Houtsnippers in de tuin zien er niet alleen mooi uit, maar ze zorgen er ook voor dat de grond minder snel uitdroogt en dat is fijn voor de planten. Daarnaast werkt het de groei van onkruid tegen, waardoor je minder tijd kwijt bent aan onkruid wieden.

Welke houtsnippers gebruiken in de tuin?

Er zijn verschillende soorten houtsnippers zoals sierschors of houtsnippers van kastanjehout. De houtsnippers van kastanjehout zijn de beste optie voor de tuin, omdat deze wel twee keer langer goed blijven als andere materialen. Ze verteren namelijk langzamer. Kijk bij het kopen van houtsnippers naar of deze op een duurzame manier zijn verkregen.

Houtsnippers gebruiken met mulchen

Mulchen is het bedekken van de bodem in de tuin met organisch materiaal. Houtsnippers zijn eigenlijk ook een mulchlaag. Deze laag organisch materiaal is geweldig voor bodemorganismen, zoals wormen en pissebedden en bacteriën en schimmels. Door houtsnippers te gebruiken als mulchlaag krijg je meer humus in de grond en wordt de bodemstructuur beter. En dat is weer fijner voor alle planten.

Lees verder onder de advertentie

Decoratieve houtsnippers in de tuin

Houtsnippers zijn ideaal om te gebruiken in een border. De houtsnippers kleuren na enkele weken grijs, waardoor de planten en bloemen nog mooier uitkomen. Houtsnippers zijn dus niet alleen functioneel, maar ook decoratief. En houtsnippers zijn niet alleen in de border mooi, maar ook in de potten op het terras.

Bron: beeld: Canva