Rotstuin

In een rotstuin horen natuurlijk rotsen, stenen, keien en grind. Zo krijg je het gevoel dat je je in een bergachtig gebied bevindt. Maar ook de planten zijn heel belangrijk.

rotstuin

Tumbled Levantom1my4sgqqqu9

Rotstuin aanleggen

Gebruik grote keien om de grond te keren en zo etagevorming te maken. Platte discus keien kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt als bodem van een waterloop. Ook leuk is een bruggetje van graniet.

Bestrating

Leg tussen de rotsen door een looppad van mooi fijn grind, bijvoorbeeld de Canadian Slate of de Carraro Rond. Je kunt ook een wat grovere soort kiezen zoals de Tumbled Levanto die zowel in grijs als zwart te koop is. Een wat grovere steen is de Beach Pebbles, mooi als bodem van een waterloop.

Planten

Naast rotsen is ook beplanting in de rotstuin erg bepalend. Kies bijvoorbeeld voor de esdoorn, een mooie overhangende compacte struik. Coniferen vind je ook veel in rotstuinen. Voor een Oosters accent kun je werken met bamboe (Phyllostachys), Azalea en rododendron. Ook combineren heideplanten erg goed met rotsen. We zien heide weer steeds vaker in tuinen en het is dan ook volop te verkrijgen.

Deze video is tot stand gekomen in samenwerking met: Excluton (sierbestrating), De Tuinen van Appeltern (locatie), Groencentrum De Vlieren (extra beplanting), Intratuin (extra beplanting), Inès Beeftink (tuinstyling)

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Anoniem op 20 augustus 2015 om 08:04

Beste Henk, zo’n bruggetje past perfect bij een Japanse tuin. Kijk ook eens op marktplaats, of bij een tuincentrum, die artikelen voor een Japanse Tuin levert. Succes! ~Marie

>

Anoniem op 12 augustus 2015 om 18:09

Leuk filmpje. Vond vooral het granieten bruggetje erg leuk, maar waar oh waar koop ik iets dergelijks? Ook op de site van exclution kon ik geen bruggetje vinden.
Vriendelijke groet,
Henk Brinks

>

Anoniem op 24 augustus 2014 om 10:19

Naast mijn tuinpad heb ik rotsstenen gelegd. Bij een regenbui spoelt er regelmatig tuingrond tussen de stenen door. Hoe voorkom ik dat?
Alvast zeer bedankt!
Met hartelijke groet,
Albert Nijmeijer

Shop suggesties

Inspiratie suggesties