Vijverrand en zwembadrand

beeld vtwonen Beeld

Voor de afwerking van je zwembadrand of vijverrand, kun je kiezen voor verschillende producten en methoden.

Lees verder onder de advertentie

Vijverrand afwerking

Heb je een vijver aangelegd? Voor de afwerking van de vijverrand zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een smalle gegalvaniseerde vijverrand, die chique oogt. Voor een stoerder effect kies je voor een natuurstenen vijverrand. En ook al ga je er niet in zwemmen, een zwembadrand kan ook erg mooi staan rond je vijver.

Je kunt een vijverrand op verschillende manieren afwerken. Voor een chique uitstraling leg je een natuurstenen plaat op de rand en laat je die zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van de vijver uitsteken. Zo bedek je tegelijk het folie van je vijver. Net als bij de zwembadrand is het belangrijk dat de tegels niet glad worden als er water op komt.

Lees verder onder de advertentie

Zwembadrand afwerking

Voor het afwerken van een zwembadrand zijn twee dingen belangrijk. Ten eerste mag de rand niet glad zijn, om glijpartijen te voorkomen. Hiervoor gebruik je een tegel die ruw is. Daarnaast moet de rand rond afgewerkt zijn, zodat je je huid niet openhaalt als je het zwembad uitklimt of aan de rand hangt.

Er zijn verschillende onderdelen verkrijgbaar voor de afwerking van je zwembadrand. Zo heb je tegels met ronde en hoekige randen. Ook bestaan er verschillende bochten en hoeken, namelijk binnen- en buitenbochten. Vind je een gevlamd geborstelde steen te ruw, dan kun je voor een verzoet natuursteen kiezen, dat iets zachter is.

Lees verder onder de advertentie

Bron: Fotografie: Excluton, vijverrand Siam bluestone