WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

TomTato kweken

Door twee planten te enten kun je ze combineren. Bij de bijzondere TomTato plant zijn daardoor de tomaten tegelijk eetbaar met de aardappelen. Handig en lekker!

tomtato-kweken

TomTato

Dat is bijzonder; aan deze plant groeien tomaten en aardappels tegelijk! Dit is mogelijk doordat twee planten op elkaar zijn geënt. Ze zijn dus niet genetisch gemanipuleerd. Het voordeel is dat de tomaten en aardappel tegelijk geoogst kunnen worden. Zo kweek je heel gemakkelijk twee groentesoorten in één keer.

Planten

De TomTato (een samenvoeging van het Engels: tomato en potato) kun je binnen en buiten planten in een pot of in de volle grond. Hij vindt het allemaal goed.  Zorg ervoor dat hij niet met vorst in aanraking komt, want dat vindt hij niet fijn. Zet de TomTato het liefst in een flinke pot, waar hij de ruimte heeft.

TomTato kweken

Plant de TomTato met de stengel tot aan het tweede blad van onderen. Dat geeft hem stevigheid en zorgt ervoor dat de aardappelen zich goed ontwikkelen. Geef de hem flink veel water na het planten.

Terwijl de plant groeit ondersteun je hem met stevige middelen, want hij groeit rap en geeft veel vrucht waardoor hij zwaar wordt. Ondersteuning is gewenst dus! Haal de zijtwijgen weg. Je kunt de plant na zes of zeven  bosjes tomaten ook toppen, dan groeit hij niet verder de hoogte in en kan zijn energie focussen op het maken van heerlijke tomaten en aardappelen.

Lees ook eens de artikelen over tomaten kweken en aardappels poten.

TomTato kopen?

Wil je een ook een TomTato in je tuin? Hij is bij verschillende tuincentra en online te koop. Alle TomTato verkooppunten zijn hier te vinden.

Voor meer informatie: tato-world.com

nog meer: tuinieren