WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Japanse sierkers planten in de tuin

De Japanse sierkers is een prachtige boom met veel bloesem in het voorjaar. En de Japanse sierkers past goed in een kleine tuin, lees meer over de Japanse sierkers planten. 


sierkers planten

Hoe ziet de Japanse sierkers eruit?

De Japanse sierkers (Prunus serrulata ‘Pendula’) wordt na het planten niet groter en de takken hangen als een parasol naar beneden, waardoor het schaduwoppervlak minimaal blijft. Dat maakt het een ideale boom voor een kleine tuin. 

Hoe sierkers planten?

Voor algemene tips om een boom te planten kijk je bij boom planten. Bekijk meer over een Japanse sierkers planten in de tuin in deze video. 

 

Japanse sierkers planten in de volle grond

  1. Plant de sierkers net zo diep als hij bij de kweker heeft gestaan.
  2. Om de sierkers te beschermen tegen de wind is het belangrijk dat je hem steunt met boompalen.
  3. Zet de palen links en rechts van de stam iets schuin van de boom af.
  4. Span de band om de stam en de palen.

Japanse sierkers in pot planten

Wil je zeker weten dat je boom klein blijft, dan kun je er ook voor kiezen om deze in een pot te planten. Kijk bij bomen in pot voor meer informatie.

Japanse sierkers snoeien

Over het algemeen is er niet veel snoei nodig voor de Japanse sierkers. Als je wilt snoeien kan dat het beste na de bloei. Eigenlijk kun je volstaan met de boom in zijn mooie vorm te houden. Kijk voor meer informatie over snoeien bij boom snoeien. Gebruik voor het snoeien van een boom altijd het juiste snoeigereedschap of takkenzaag.

Bloesem takken in een vaas

Tip: Als de sierkers groot genoeg is kun je in het voorjaar een aantal bloesem takken van de boom halen en in een vaas zetten. Zo haal je snel het voorjaar in huis. Knip de takken dan al voor de bloei af, zodat ze in huis kunnen uitbloeien.

 

nog meer: tuinieren