WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Gazononderhoud najaar

Je gazon kan wel wat extra verzorging gebruiken om sterk, stevig en gezond de winter door te komen. Ga daarom in het najaar vast aan de slag om je gazon voor te bereiden op de kou.

gazononderhoud najaar

Gazononderhoud najaar

In de winter krijgt je gazon te maken met extreme weersomstandigheden zoals vorst en veel neerslag. Een dichte gezonde grasmat in het najaar zorgt ervoor dat je gazon goed de winter doorkomt. Voorkom dat er een dikke laag bladeren op je gazon komt te liggen, want de bovenlaag wordt dan licht- en luchtdicht afgesloten. Daardoor kan mos ontstaan. Hark het blad daarom steeds weg en gebruik het bijvoorbeeld als beschermlaag in de bloembollen of borders. Maai in oktober het gazon voor de laatste keer en zet de messen wat hoger. Daarnaast is bemesten ontzettend belangrijk.

Gazon bemesten

Bemest je grasmat in september of oktober met DCM Organische Gazonmest voor het Najaar. Dit remt de mosvorming en geeft onkruid minder kans. Deze aangepaste meststof heeft precies de juiste hoeveelheid stikstof en fosfor voor de wortelvorming. Daarnaast zit er een hoog gehalte aan kalium in, wat je gazon sterk maakt. Het is bestand tegen betreding en weersomstandigheden zoals regen, kou en zelfs tegen vorst. Bovendien bevat deze voeding extra magnesium en ijzer. Dat zorgt de gehele winter voor een groene kleur van het gazon. Denk er om het gras niet te kort te maaien in de winter!

Ook in het voorjaar heeft het gazon speciaal onderhoud nodig, lees daarvoor het artikel over gazononderhoud voorjaar.

Mede mogelijk gemaakt door: DCM

nog meer: tuinieren