WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Maart-roert-zijn-staart- tripjes

Van het voorjaar is nog weinig te ruiken, het perfecte moment om alvast in de stemming te komen voor een nieuw tuinseizoen. Plan deze maart nog een groen uitstapje of een workshop planten verzorgen; wat extra kennis kan nooit kwaad.

3 maart: Nachttuin tijdens Museumnacht010

Tijdens de Museumnacht010 Rotterdam aanstaande zaterdag is het extra spannend in Het Nieuwe Instituut. Als nachtdier ontdek je de tentoonstellingen die gaan over het controleren van en je overgeven aan de natuur. Het programma van de overige ruim 40 Rotterdamse musea en culturele instellingen vind je op de website.

11 maart: voorjaarsbloei-rondleiding Hortus Leiden

Een voorjaarsbloeiende tuin aanleggen? Bij Hortus Leiden geeft oud-hortulana Carla Teune een rondleiding door de tuin, met aandacht voor voorjaarsbloeiers zoals knalgele winterakonieten, bijzondere sneeuwklokjes en de zoete geur van het meloenboompje dat de allervroegste bijen probeert te lokken.

9, 16 en 23 maart: Helleborusdagen noordoostpolder

Op zich al en sensatie, hoe uitbundig de Helleborus bloeit terwijl alle andere planten nog in winterslaap zijn. Bij De Stekkentuin in Espel zijn héél veel verschillende soorten te bewonderen.

24 maart: Tuindag met de struikrovers

Joris & Kilian aka de Struikrovers kunnen als hoveniers in Amsterdam de verwaarloosde tuin bij broedplaats de Sup op Surinamerplein niet meer aanzien. Met hulp van jou willen ze de tuin weer laten ‘schijnen’. Heb je ideeën? Of nog planten thuis waar je iets mee doet? Kom op deze dag dan jouw steentje bijdragen. Iedereen is welkom en er is een hapje en een drankje voor de harde werkers.

28 maart: How to keep your plants alive

Doom je van een urban jungle maar weet je niet waar je moet beginnen? Bij stadstuinwinkel Wildernis Amsterdam leer je tijdens een workshop van Mama Botanica hoe je planten kunt verzorgen. De voertaal is Engels, op 5 april vindt de Nederlands gesproken workshop plaats.

Kristel blogt over tuinieren

tuinexpert KristelOntspannen kan alleen wanneer je omringd wordt door groen, vindt blogger Kristel Engelen. Kristel schrijft op vtwonen.nl/kristel met passie over alles wat met groen te maken heeft. Geen stijve bloemenperkjes of sfeerloze tegelvlaktes, maar knusse sfeertuinen met mooi gestylede zithoeken en wulpse bloemenborders. Dát is het echte buitenleven volgens haar. Voor Kristels werk als groenjournalist is ze altijd op de hoogte van de laatste groentrends, waarvan ze de highlights met vtwonen deelt. Ook in de weekenden experimenteert ze erop los: haar vensterbank is een laboratorium van stekken, jonge zaailingen en spannende combi’s van snijbloemen uit eigen tuin.

Foto: Wildernis Amsterdam

nog meer: tuinieren