WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kiemgroenten kweken

Ze zijn super gezond en heel makkelijk te kweken: kiemgroenten. Met een kweekschaaltje kun je al binnen paar dagen oogsten en het ziet er nog leuk uit ook!

kiemgroente kweken

Ze zijn gezond, zien er prachtig uit op een sandwich of een salade én ze hebben heel veel smaak, allemaal redenen waarom ik gek ben op kiemgroenten. Kiemgroenten zijn niet duur om te kopen, maar zelf kweken is veel leuker. Ik kweek mijn kiemen in het kweekschaaltje van Dille&Kamille en.. ik kan niet stoppen ernaar te kijken.

Mijn schaaltje stond helaas scheef, waardoor een helft niet is gaan groeien (zoals op de foto te zien is), maar verder kan er niet veel mis gaan. Vul het kweekschaaltje tot 0,5 cm onder het roostertje en strooi de zaadjes in een dunne laag op het rooster uit. Laat de zaden elkaar liever niet raken. Plaats het kweekschaaltje op een lichte plaats en ververs indien nodig dagelijks het water. Na ongeveer 6 tot 14 dagen (afhankelijk van de soort) kan de kiemgroente worden geoogst. Je kunt zaden bestellen voor onder andere: taugékiemen, basilicumkiemen, rucolakiemen en tuinkers.

Bestel het schaaltje bij Dille&Kamille.

nog meer: tuinieren