WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Feng Shui in de tuin

Een tuin waar je je prettig in voelt, geïnspireerd bent, rust vindt en energie opdoet, wie wil dat nu niet! Tuincoach Mariëtte Verlaan vertelt hoe jij jouw tuin kunt inrichten volgens Feng Shui.

Feng-shui tuin

Wat wil jij in jouw tuin?

Richt je tuin net zo bewust in als je huis, zodat je weerspiegelt ziet wie jij bent als persoon. Feng Shui helpt bij het maken van deze persoonlijke inrichting én houdt rekening met allerlei omgevingsaspecten en het aanwezige landschap. Waar ligt de kracht? Is er harmonie in het huis en in de tuin? Wat is er nodig om de omgeving positief te versterken of juist negatieve invloeden af te zwakken? Hoe is de algehele sfeer? Wat wil je bereiken in je leven? Welke uitstraling zie jij voor je? Waar geniet je van?

Feng Shui tuin ontwerpen

Met Feng Shui kun je van jouw tuin een fijne plek maken die bij je past. Gebruik dit stappenplan om jouw ideale tuin te ontwerpen, er is echt meer mogelijk dan je denkt!

  1. Begin met het bepalen van de afmetingen van jouw tuin en maak een tekening op schaal. Markeer ramen, deuren, poorten en ingangen op de tekening.
  2. Loop door je tuin en bepaal de plaatsen waar je graag zit, eet, werkt, naar planten en bloemen kijkt, een vijver zou willen of een schuurtje voor je tuingereedschap, etc.
  3. Staan er al mooie bomen of heesters in je tuin die je wilt behouden. Markeer die op de tuintekening.
  4. Bepaal een plek waar je kunt genieten van de zon en een plek waar natuurlijke schaduw is of gemaakt kan worden. Gebruik je fantasie en word blij van het idee dat je gaat genieten van de tuin van jouw dromen.
  5. Maak een plakboek of moodboard.
  6. Gebruik de bagua (8 levensidealen) om de gebieden voor wijsheid, familie, gezondheid, creativiteit, rijkdom, carrière, partnerschap, vrienden en roem te vinden.
  7. Bekijk je tuintekening en stel je voor hoe de gebieden er uit moeten gaan zien, hoe ze voor jou prettig zijn en hoe ze bij jou en je levensstijl passen.
  8. Zoek de bijpassende kleuren, vormen en materialen.
  9. Kijk naar planten (vaste planten, heesters en bomen) om het plan te completeren en je tuin leven te geven. Planten geven natuurlijke energie en inspiratie. Ze laten je de seizoenen beleven. Kies planten die passen bij de grondsoort, lichtpositie en omstandigheden in jouw tuin.

Wil je meer weten over Feng Shui in de tuin? Kijk dan op het Feng Shui Tuin blog en op feng-shui-tuin.nl.

nog meer: tuinieren