WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Bessenstruiken voor vogels

Vogels zijn dol op bessen en in de winter zijn bessen een belangrijke voedselbron. Daarom dit lijstje met bessenstruiken die vogels naar je tuin lokken (én ’s winters kleur in je tuin brengen).

  1. Gewone lijsterbes: na de bloei ontstaan de bessen die oranjerood zijn. Ze worden naast lijsters ook graag door andere vogels gegeten.
  2. Krentenboompje: na de bloei verschijnen de krenten, ze zijn eetbaar en smaken lekker zoet. Maar ook veel vogels zijn gek op de vruchten en hebben de struik of boom vaak binnen enkele uren leeggeplunderd.
  3. Meidoorn: de bessen hebben mogelijk een medicinale werking, maar in ieder geval zijn ze perfect als voedsel voor vogels in de winter.
  4. Hulst: de wintergroene hulstsoorten met hun mooie bessen en glanzend groen blad, zorgen in de winter voor leven in de tuin.
  5. Rode kornoelje: van augustus tot oktober worden paarsige bessen gevormd. Deze zijn bitter en oneetbaar, maar niet sterk giftig. Vogels zijn er echter dol op.
  6. Vlier: de vruchten van de vlier zijn eerst rood, later zwart en worden graag door de vogels gegeten.
  7. Gelderse roos: de Gelderse roos is een prachtige heester die in alle seizoenen interessant is en onderdak en voedsel biedt voor vogels.

Op de website van de vogelbescherming vind je de populairste bomen en struiken van vogels.

nog meer: tuinieren