WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

10 x doen met U-elementen

Er zijn genoeg ideeën te bedenken voor de low budgettuin en daarin spelen betonnen U-elementen vaak een rol. Ze kosten amper een tientje per stuk en je kunt ermee bouwen, stapelen, op zitten, hangen en nog veel meer. De 10 beste ideeën op een rij.

Creatief met u-elementen beton in de tuin

1. Haardhoutopslag

Gebruik U-elementen als haardhoutopslag. Deze van Sleiderink Bouwmaterialen zijn ondersteboven geplaatst en afgewerkt met hout, zo vormen ze een combi tussen een tafel en een houtopslag.

2. Buitenkeuken

Stapel ze opeen en er ontstaat een oerdegelijk onderstel voor een eenvoudige buitenkeuken. Met genoeg plek voor hout, een barbecue en alle benodigdheden voor een heerlijke avond in de tuin.

3. Bloemenborder en bankje

Voor het opsluiten van een grote, verhoogde bloemenborder. Afhankelijk van de manier van plaatsen kunnen de vlakke delen tevens als bankje fungeren.

4. Luxe tuinbank

Til de U-elementen naar een hoger niveau door het bankje af te werken met een houten zitvlak. De perfecte combinatie van het stoere beton en het warme hout. Loungen maar!

5. Minimalistische tuinbank

Of houd het super sober met enkel U-elementen, net zo mooi. Met een paar kussens erop heb je het perfecte bankje voor elke tuin.

6. Planten plateau

Door ze simpelweg naast elkaar uit te stallen ontstaat een stevig plateau voor je mooiste planten. Zo creëer je voor de plantenpotten het podium die ze verdienen.

7. Plantenbak 

Een XL-plantenbak maken is supersimpel met U-elementen…

8. Waterelement

en zou je er wat folie en water in doen, dan ontstaat een leuk waterelement.

9. Mozaïek 

Met een beetje creativiteit en liefde voor Mozaïek maak je van een enkel U-element een artistiek zitje.

10. Mini houtopslag 

Voor de kleine stokers: slechts 2 stuks heb je nodig voor een minihaardopslag. Hout op z’n plek, een mooie tuindivider en met een kussen erop ontstaat er een extra zitplaats.

Kristel blogt over tuinieren

tuinexpert Kristel

Ontspannen kan alleen wanneer je omringd wordt door groen, vindt blogger Kristel Engelen. Kristel schrijft op vtwonen.nl/kristel met passie over alles wat met groen te maken heeft. Geen stijve bloemenperkjes of sfeerloze tegelvlaktes, maar knusse sfeertuinen met mooi gestylede zithoeken en wulpse bloemenborders. Dát is het echte buitenleven volgens haar. Voor Kristels werk als groenjournalist is ze altijd op de hoogte van de laatste groentrends, waarvan ze de highlights met vtwonen deelt. Ook in de weekenden experimenteert ze erop los: haar vensterbank is een laboratorium van stekken, jonge zaailingen en spannende combi’s van snijbloemen uit eigen tuin.

nog meer: tuinieren