Spierstruik Golden Princess

beeld vtwonen Beeld

Spiraea is genoemd naar het Griekse woord speiraira. Dit werd gebruikt voor planten waarmee, net als met de laurier, kransen werden gemaakt.

Lees verder onder de advertentie

Wat zijn eigenschappen van de Spiraea japonica?

Spiraea japonica is een soort die zo’n 1 m hoog wordt, met opgaande takken en scherp getand, donkergroen blad. In de zomer verschijnen roze of witte bloempjes en grote trossen die er als schermen uitzien. Het is een zomerbloeier die vaak in het voorjaar tot kort boven de grond wordt teruggesnoeid om veel jonge, bloeiende takken te krijgen.

Wat zijn eigenschappen van de Spiraea japonica ‘Golden Princess’?

Het zijn bladverliezende struiken die zijn onder te verdelen in voorjaarsbloeiers, die meestal witte bloemen hebben en zomerbloeiers die roze of rood bloeien. Sommige struiken worden tot zes meter hoog, andere halen de 50 centimeter niet eens. Zeer gevarieerd dus. De spierstruik Spiraea japonica ‘Golden Princess’ vormt een lage, dichte struik tot zo’n 40 cm hoog. De roze bloemen staan in brede tuilen (trossen). Ze verschijnen van juni-september. Op een zonnige plaats wordt het blad van deze kweekvorm goudgeel.

Hoe moet ik de Spiraea japonica ‘Golden Princess’ onderhouden?

Spierstruiken houden van vruchtbare, matig vochtige grond en staan het liefst in de volle zon. Dan bloeien ze het beste. Geef in het voorjaar een basisbemesting en breng mulch aan. Meeldauw is te bestrijden, maar voorkomen is beter. Hiervoor moet het blad niet te lang vochtig blijven.

Lees verder onder de advertentie

Spiraea japonica ‘Golden Princess’ snoeien

Als het nodig is de vorm te behouden, snoei je voorjaarsbloeiers na de bloei. Zomerbloeiers kun je in de lente ver (circa een kwart) terugknippen, ze komen hetzelfde jaar nog in bloei. Snoei deze zomerbloeier in de vroege lente (terugknippen als dat nodig is). De bloei vindt plaats aan twijgen die in hetzelfde jaar worden gevormd.

Bestel de plant direct.

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijnse naam

Spiraea 'Golden Princess'

Cult

'Golden Princess'

Familie

spierstruik

Latijnse familie

japonica

Lees verder onder de advertentie

Onderhoud

Verzorging

Bij droogte water geven.

Snoeien

In het voorjaar kort snoeien.

Bemesting

Organische bemesting in het voorjaar.

Winterhard

goed

Bodem

iedere goede tuingrond

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

40

Maximaal

40

Beschrijving

40 centimeter

Lees verder onder de advertentie

Kleuren

Kleurbeschrijving

roze

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

September