Meeldauw bestrijden

beeld vtwonen Beeld

Echte meeldauw is een schimmel die onder andere voorkomt op rozen. Deze schimmel ben je niet zomaar kwijt, maar er is wel een oplossing.

Echte meeldauw

Ondanks de goede zorgen kan het toch gebeuren dat planten last krijgen van virussen, bacteriën of schimmels, zoals de schimmel echte meeldauw. Deze schimmel ontwikkelt zich bij droog en warm weer op alle delen van de plant, maar je ziet deze het beste op de bladeren. Je herkent het als een witte aanslag verspreid over het blad die niet vanzelf weg gaat.

Wanneer planten aangetast zijn zal de groei afnemen, de bladeren of zelfs de plant kunnen vergeeld raken en misvormen en met name jong blad is zeer gevoelig voor misvorming. Bij zeer ernstige aantasting zullen de planten afsterven en de bladeren voortijdig afvallen.

Lees verder onder de advertentie

Bestrijden

Je kunt meeldauw bestrijden met Luxan Spuitzwavel, maar je kunt planten er ook preventief mee beschermen. Met deze ecologische spuit sproei je een beschermlaag over de rozen waardoor het virus niet meer het blad kan binnendringen. Breng het preventieve middel ongeveer eens in de twee weken aan in de groeiperiode, wanneer de roos groeit en nieuw blad aanmaakt.