WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zonneroosje

Wanneer bloeit het zonneroosje?

Het zonneroosje Helianthemum ‘Golden Queen’ is een geel zonneroosje. Het zonneroosje bloeit schitterend in het voorjaar en houdt dit vol tot het begin van de zomer. Zoals de naam al aangeeft, houden ze van zon. Bij slecht weer blijven de bloemen daarom dicht. Omdat er een enorm assortiment is gekweekt zijn ze verkrijgbaar in alle tinten wit, roze, rood, oranje en geel.

Waar plant ik het zonneroosje?

Als de bloemen uitgebloeid zijn, blijft deze plant decoratief, omdat hij zijn blad niet verliest. Naast deze gekweekte vorm komt in België en in enkele plaatsen in ons land een natuurlijke vorm voor, het gestippelde zonneroosje met gele bloemen en oranje vlekken. In de tuin vind je het zonneroosje vaak bij muurtjes of in rotstuintjes omdat hij daar een beetje zijn bladeren kan laten hangen en droog en zonnig staat. Ook in een pot doet het zonneroosje het daarom goed.

Hoe kan ik het zonneroosje vermenigvuldigen?

Het is gemakkelijk om een zonneroosje te vermenigvuldigen. Je maakt een hielstekje. Dat betekent dat je een scheutje van een twijgje aftrekt. Daarna plaats je het stekje in een potje met tuinaarde en geeft het af en toe water.

Hoe onderhoud ik de Helianthemum ‘Golden Queen’?

Zonneroosjes houden vanzelfsprekend van zon en dienen in droge grond te staan. Te veel vocht in de winter biedt een geringe kans op overleven. Als de winter erg streng is dan verliest hij toch de bladeren. Meestal lopen ze toch weer uit. In het voorjaar kun je het zonneroosje terugknippen. Als je het zonneroosje ook terugknipt na de bloei, is de kans groter dat hij de winter overleeft.

0qn5t358bx6g_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

wintergroen

Latijns

Helianthemum 'Golden Queen'

Cult

'Golden Queen'

Familie

zonneroosje

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

In het voorjaar terugknippen. Eventueel ook na de bloei.

Bemesting

Geen mest nodig.

Winterhard

redelijk tot matig

Bodem

goed doorlatende zandgrond

Vochtigheid

gering

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

10

Maximaal

30

Beschrijving

10-30 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Geel

Kleurbeschrijving

geel

Bloeitijd

Begin

Mei

Eind

Juli

Overige

Groenblijvend

wintergroen