WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Weigelia

De weigelia Weigela florida ‘Foliis Purpureis’ is kleiner dan de soort. Deze struik wordt maximaal 1 meter hoog, waar de soort 2 meter haalt. Ook de kleur wijkt af. De soort is roodpaars en deze kweekvorm is grijspaars.

Wat voor bloemen krijgt de Weigelia?

Weigela florida is een brede struik met buisvormige bloemen die van buiten roodpaars zijn en van binnen wit. Weigela, genoemd naar een Duitse professor Weigel, heeft zijn oorsprong veel oostelijker, in China. Deze struik is rond 1850 in Europa geïntroduceerd en zeer populair geworden. Dat komt door de rijke bloei waardoor de plant overdekt wordt met witte tot rode bloemen. Ook het sierlijke voorkomen met overhangende takken en zijn enorme sterkte hebben bijgedragen aan zijn populariteit. Hij is vroeger veel aangeplant in boerentuinen waardoor hij een nostalgische uitstraling heeft. Hij staat daar vaak in een losse haag of als alleenstaande struik. Omdat hij niet kapot te krijgen is, wordt Weigela ook veel aangeplant in plantsoenen.

Wat voor standplaats is geschikt voor Weigela florida ‘Foliis Purpureis’?

Weigela florida ‘Folliis Purpureis’ doet het op elke grond goed, maar in de zon krijgt u de meeste bloemen. Weigela bloeit in mei en juni.

Is het nodig om de Weigelia te snoeien?

De bloemen voor het jaar erop worden in de zomer gevormd. Snoei de Weigerla florida ‘Folliis Purpureis’ daarom direct na de bloei. Anders heb je minder tot geen bloemen. Je kunt twee methoden hanteren bij het snoeien. Als de struik te dicht wordt, kun je er na een aantal jaren enkele takken uitknippen. Ook kun je jaarlijks een deel, bijvoorbeeld een kwart, van de oudere takken verwijderen, waardoor de struik continu wordt verjongd.

Bestel de plant hier.

9cq5t4w8y2kh_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Weigela 'Foliis Purpureis'

Cult

'Foliis Purpureis'

Familie

weigelia

Familie latijns

florida

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Snoeien na de bloei.

Bemesting

Geen mest nodig.

Winterhard

goed

Bodem

normale tuingrond

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

50

Maximaal

100

Beschrijving

0,5 - 1 meter

Kleuren

Eerste kleur

Paars

Tweede kleur

Wit

Kleurbeschrijving

grijspaars van buiten en naar binnen wit

Bloeitijd

Begin

Mei

Eind

Juni

Overige

Groenblijvend

bladverliezend