WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Weigelia

Weigelia, Weigelia florida, genoemd naar een Duitse professor Weigel, heeft zijn oorsprong veel oostelijker, in China. Deze struik is rond 1850 in Europa geïntroduceerd en zeer populair geworden. Dat komt door de rijke bloei waardoor de plant overdekt wordt met witte tot rode bloemen. 

Wat voor bloemen krijgt de Weigelia?

Weigela florida is een brede struik met buisvormige bloemen die van buiten roodpaars zijn en van binnen wit. Ook het sierlijke voorkomen met overhangende takken en zijn enorme sterkte hebben bijgedragen aan zijn populariteit. Hij is vroeger veel aangeplant in boerentuinen waardoor hij een nostalgische uitstraling heeft. Hij staat daar vaak in een losse haag of als alleenstaande struik. Omdat hij niet kapot te krijgen is, wordt Weigela ook veel aangeplant in plantsoenen.

Wat voor standplaats is geschikt voor de Weigelia florida?

Weigelia florida doet het op elke grond goed, maar in de zon krijgt u de meeste bloemen. Weigelia bloeit in mei en juni.

Is het nodig om de Weigelia te snoeien?

De bloemen voor het jaar erop worden in de zomer gevormd. Snoei de Weigelia florida daarom direct na de bloei. Anders heb je minder tot geen bloemen. Je kunt twee methoden hanteren bij het snoeien. Als de struik te dicht wordt, kun je er na een aantal jaren enkele takken uitknippen. Ook kun je jaarlijks een deel, bijvoorbeeld een kwart, van de oudere takken verwijderen, waardoor de struik continu wordt verjongd.

Bestel de plant hier.

qpu5etz8wg24_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Weigela florida

Familie

Weigelia

Familie latijns

florida

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Snoeien na de bloei.

Bemesting

Geen mest nodig.

Winterhard

goed

Bodem

normaal vruchtbare tuingrond

Vochtigheid

normaal

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Maximaal

200

Beschrijving

tot 2 meter

Kleuren

Eerste kleur

Rood

Tweede kleur

Paars

Kleurbeschrijving

roodpaars, wit van binnen

Bloeitijd

Begin

Mei

Eind

Juni

Overige

Groenblijvend

bladverliezend