WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Floks

Is de Floks een bodembedekker?

Phlox subulata, de floks of vlambloem, is een prachtige bodembedekker die ook in de winter zijn kleur behoudt. Daarnaast is Phlox subulata een plant, die zich in rap tempo uitbreidt. In het voorjaar verschijnen ontelbare karmijnrode en witte bloempjes. Floksen worden heel veel door vlinders bezocht en zijn echte liefhebbers van volle zon.

Wat voor soorten Phlox subulata zijn er?

Floksen en ook Phlox subulata zijn prachtige bloeiers. Er zijn zo’n 60 soorten van dit geslacht bekend. Ze komen allemaal uit Noord-Amerika waar ze soms in enorme velden wuiven in de wind. De meeste zijn overblijvend, enkele eenjarig.De uiterlijke verschillen zijn erg groot. Zo zijn er kruipende soorten die maar acht centimeter hoog worden en soorten die met gemak doorgroeien naar anderhalve meter. De bladeren zijn ook zeer divers: van priemvormig tot ovaal. Er zijn soorten die al in april beginnen te bloeien, andere bloeien in september nog. Alle kleuren zijn vertegenwoordigd, alleen geel komt zelden voor.

Hoe plaats ik een Phlox in de border?

Wil je graag floxen in de border? Bekijk dan eens ons beplantingsplan voor een roze en paarse border. Een mooie manier om Floxen te combineren met andere planten.

Wat voor bodem heeft de Phlox subulata nodig?

Phlox subulata heeft humusrijke, voedzame, vochthoudende grond nodig. En bij voorkeur een zonnige standplaats. Staat de plant te veel in de schaduw, dan is de kans op aantastingen (onder andere meeldauw) groter. Een beetje koemest in het voorjaar doet Phlox subulata goed en vermindert ook de kans op ziektes.

De wortelkluiten van Floxen kun je delen om ze te verjongen of te vermeerderen. Daar lees je meer over bij planten delen.

 

Bestel de plant direct.

w0a5qe38oljj_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

groenblijvend

Latijns

Phlox subulata

Familie

floks, vlambloem

Familie latijns

subulata

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Geen snoei nodig.

Bemesting

Eventueel wat koemest in het voorjaar.

Winterhard

goed

Bodem

voedselrijke, vochtige grond

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

volle zon

Hoogte

Minimaal

10

Maximaal

10

Beschrijving

10 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Rood

Tweede kleur

Wit

Kleurbeschrijving

karmijnrood en wit

Bloeitijd

Begin

April

Eind

Juni

Overige

Groenblijvend

groenblijvend