WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Trompetbloem

Wat voor kleur heeft de trompetbloem?

De trompetbloem Campsis radicans is te vergelijken met zijn soortgenoot Campsis grandiflora. Het grote verschil tussen de grandiflora en de radicans zit in de kleur: radicans neigt naar het oranjerood waar grandiflora meer oranje is.

Waar plant ik de trompetklimmer?

Het opvallendst van de trompetklimmer zijn de exotisch aandoende, trompetvormige bloemen in felle kleuren. Ideaal om over garages, daken van schuurtjes en pergola’s te laten groeien. De bloei gaat maandenlang door met steeds weer nieuwe bloemen. Hoe warmer en beter de zomer, des te beter groeit deze klimmer. Deze heester kan zich metershoog langs palen, latwerken en in bomen winden en kan zich sterk vertakken. Hij houdt zich ook met hechtwortels vast. Campsis radicans is afkomstig uit het noorden en oosten van Amerika en heette eerst Bignonia radicans. Het is een mooie klimmer maar dient wel geleid te worden omdat de hechtwortels relatief zwak zijn. Houd er wel rekening mee dat het enige jaren kan duren voordat de plant zijn eerste bloemen laat zien.

Hoe kan ik de Campsis radicans onderhouden?

Trompetbloemen houden van een plek in de zon. De voet van de plant staat bij voorkeur in de schaduw. Ze vragen voedzame, niet snel uitdrogende grond. Geef in het vroege voorjaar een goede organische basisbemesting en hij kan dan eventueel ook worden teruggesnoeid. Fors terugsnoeien is ook geen probleem. De plant loopt vrij gemakkelijk weer uit. Door terug te snoeien wordt ook eventuele vorstschade weggenomen. Gebruik hiervoor het juiste snoeigereedschap. Op zeer open plaatsen afdekken tegen vorst.

Is de trompetbloem winterhard?

Campsis houdt zonder meer van een warm klimaat en om goed te overwinteren dienen de wortels dan ook beschermd te worden tegen vorst.

 

Bestel de plant direct.

vdi5buc8pqcm_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Campsis radicans

Familie

Trompetbloem

Familie latijns

radicans

Onderhoud

Verzorging

Op open plaatsen afdekken tegen vorst.

Snoeien

Snoei eventueel in het voorjaar. Fors terugsnoeien is geen probleem.

Bemesting

Goede organische basisbemesting.

Winterhard

goed

Bodem

neutraal tot kalkhoudend

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

volle zon

Hoogte

Minimaal

1200

Maximaal

1200

Beschrijving

12 meter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Tweede kleur

Rood

Kleurbeschrijving

oranjerood

Bloeitijd

Begin

Augustus

Eind

September

Overige

Groenblijvend

bladverliezend