WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Roos

Rozen gelden als een van de belangrijkste en oudste groepen tuinplanten. Zij worden reeds duizenden jaren gekweekt.

Wat zijn eigenschappen van de Rosa ‘Pernille Poulsen’?

Rosa ‘Pernille Poulsen’ is een trosroos die in 1965 is gekweekt. Deze roos is genoemd naar de dochter van een bekende Deense kweker en heeft mooie rozerode, lichtgeurende bloemen. De Rosa ‘Pernille Poulsen’ bloeit lang door en kan een ruime meter hoog worden. Deze roos behoort tot de groep van trosrozen. Ze worden zo genoemd omdat er verscheidene bloemen aan één steel zitten. Ze zien er losjes en natuurlijk uit.

De geschiedenis van rozen

Door de lange geschiedenis kreeg de roos een bijzondere symbolische waarde, maar het meest als symbool voor de liefde. Dat is ontstaan tijdens de Griekse oudheid toen de roos werd geassocieerd met de godin van de liefde, Aphrodite.

Waar worden rozen voor gebruikt?

Het kweken van rozen lijkt wat omgeven met een geheimzinnige exclusiviteit en deskundigheid, maar in de tuin zijn het beslist mooie en veelzijdige, eenvoudig te onderhouden planten. Ze geven veel sfeer en kleur aan de tuin. Veel rozen geuren verrukkelijk (soms ook het blad), sommige worden gekweekt vanwege hun mooie rozenbottels vol vitamine C, andere als stekelige haagplanten of klimmers. In de loop der geschiedenis waren tientallen groepen ontstaan, een warboel waar bijna niemand meer mee uit de voeten kon.

Moet ik de Rosa ‘Pernille Poulsen’ snoeien?

Rozen hebben een zonnige standplaats nodig. Snoei in maart deze struik. Meer informatie over het snoeien van rozen is te vinden in het artikel rozen snoeien. Verwijder eerst alle beschadigde en dode takken. Vervolgens maak je een skelet met als basis vijf grote takken. Die snoei je alle terug tot zeven ogen, waarbij het bovenste oog aan de buitenkant van de tak zit. De kleinere zijtakken snoei je tot vijf ogen. Wild opschot, te herkennen aan zijn oorsprong aan de voet van de roos en aan zijn afwijkende uiterlijk, dient direct zo dicht mogelijk bij de oorsprong verwijderd te worden. Verwijder tijdens het groeiseizoen de uitgebloeide bloemen door de rozen te knippen tot op het eerste 5-tallige blad.

Moet ik de Rosa ‘Pernille Poulsen’ bemesten?

Bemest de rozen voor en tijdens het seizoen met rozenmest.

dzz5lpd8l45r_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Rosa 'Pernille Poulsen'

Cult

'Pernille Poulsen'

Familie

Roos

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Snoei in maart. Verwijder uitgebloeide bloemen en opschot.

Bemesting

Bemest voor en tijdens het groeiseizoen.

Winterhard

volkomen

Bodem

normale tuingrond

Vochtigheid

matig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

100

Maximaal

100

Beschrijving

1 meter

Kleuren

Tweede kleur

Rood

Kleurbeschrijving

rozerood

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

September

Overige

Groenblijvend

bladverliezend