WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Prachtriet

Hoe groot wordt de Miscanthus sinensis ‘Kleine Silberspinne’

Miscanthus sinensisKleine Silberspinne‘ wordt niet zo groot. Het smalle blad is groen met een bijzondere, zilverwitte nerf en krijgt een mooie herfstkleur.

Wanneer bloeit prachtriet?

Miscanthus sinensis ‘Kleine Silberspinne’ is het gehele jaar een aantrekkelijk siergras voor je tuin. Alle soorten hebben elegant blad en de meeste bloeien met prachtige pluimen. De bloeitijden variëren van augustus tot november. Over het algemeen bloeien de hogere soorten en cultivars later dan de lagere. Als er pluimen in de Miscanthus sinensis ‘Kleine Silberspinne’ komen, blijven die ook in de winter decoratief. Dit gras bloeit als een van de rijkste in september, wat een decoratieve aanblik geeft gedurende de gehele winter. De kleur van bloeiende pluimen is in het begin roodgoud en verkleurt tot zilvergrijs. Deze grassoort is steeds populairder geworden omdat hij goed combineert met harde materialen en modern strak tuinmeubilair.

Toepassing van de Miscanthus sinensis ‘Kleine Silberspinne’

Alleenstaand is Miscanthus sinensis ‘Kleine Silberspinne’ meestal het mooist. Vooral aan de rand van een vijver of gazon. Het bonte Chinese Miscanthus sinensis ‘Kleine Silberspinne’ is erg aantrekkelijk vanwege het elegante blad en de pluimen. Je hoeft niet bang te zijn dat na verloop van tijd je hele tuin vol staat met deze lange stengels, want dit is de minst woekerende soort.

Wat voor bodem heeft prachtriet nodig?

Belangrijk is dat Miscanthus sinensis ‘Kleine Silberspinne’  in de volle zon kan groeien. De grondsoort is van minder belang. Iedere normale tuingrond voldoet voor de Miscanthus sinensis ‘Kleine Silberspinne’. Wel moet worden opgepast met stagnerend water in de bodem gedurende de winter. Dit kan wortelrot veroorzaken met afsterven als gevolg.Wil je meer weten over hoe je het beste planten kunt bewateren? Lees dan eens het artikel over planten water geven.

Hoe onderhoud ik de Miscanthus sinensis ‘Kleine Silberspinne’?

In het voorjaar de oude scheuten wegnemen. Doe dit voorzichtig, zonder de nieuwe te beschadigen. Geef de Miscanthus sinensis ‘Kleine Silberspinne’ in het voorjaar een basisbemesting met organische mest. Breng in het najaar mulch rond de wortels aan. Een interessante video over Mulchen vindt je op onze site.

Moet ik prachtriet in de winter beschermen?

Winterbescherming is niet nodig. Ziekten en aantastingen komen vrijwel niet voor bij de Miscanthus sinensis ‘Kleine Silberspinne’. Het verdroogde gras kan weggesneden worden.

 

 Bestel de plant direct.

i0j5hqo863tr_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

blad verkleurt

Latijns

Miscanthus sinensis 'Kleine Silberspinne'

Cult

'Kleine Silberspinne'

Familie

prachtriet

Familie latijns

sinensis

Onderhoud

Verzorging

Tijdens langdurige droogte water geven.

Snoeien

Snoei in voorjaar oud loof weg

Bemesting

In het voorjaar organische basisbemesting. In het najaar mulchen.

Winterhard

uitstekend

Bodem

geen speciale eisen

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

voorkeur voor volle zon

Hoogte

Minimaal

100

Maximaal

150

Beschrijving

1-1,5 meter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Tweede kleur

Wit

Kleurbeschrijving

roodgoud tot zilvergrijs

Bloeitijd

Begin

September

Eind

September

Overige

Groenblijvend

blad verkleurt