WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Prachtriet

Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’ kan heel goed in een rij geplant als niet-wintergroene haag worden toegepast. Hij vormt dan een uitstekende achtergrond voor bloeiende vaste planten.

Hoe ziet dit siergras eruit?

Het bijzondere van de Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’ is dat de plant bijna niet bloeit in ons klimaat. Hij heeft wel schitterend, dun, smal blad met zilverwitte nerven. Met z’n hoogte van 175 cm is Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’ een zeer opvallende plant waarvan de bladeren, net als bij bamboe, in het minste zuchtje wind bewegen. Dat geeft een heel exotisch, tropisch effect.
Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’ is het gehele jaar een aantrekkelijk siergras voor je tuin. Alle soorten hebben elegant blad en de meeste bloeien met prachtige pluimen.

Past Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’ in mijn tuin?

Deze grassoort is steeds populairder geworden omdat hij goed combineert met harde materialen en modern strak tuinmeubilair. Alleenstaand is Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’ meestal het mooist. Vooral aan de rand van een vijver of gazon. Je hoeft niet bang te zijn dat na verloop van tijd je hele tuin vol staat met deze lange stengels, want dit is de minst woekerende soort.

Wanneer bloeit Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’?

De bloeitijden variëren van augustus tot november. Over het algemeen bloeien de hogere soorten en cultivars later dan de lagere. Als er pluimen in de Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’ komen, blijven die ook in de winter decoratief. Dit gras bloeit als een van de rijkste in september, wat een decoratieve aanblik geeft gedurende de gehele winter. De kleur van bloeiende pluimen is in het begin roodgoud en verkleurt tot zilvergrijs.

Waar kun je Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’ planten?

Hoofdzaak is dat Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’ in de volle zon kan groeien. De grondsoort is van minder belang. Iedere normale tuingrond voldoet. Wel moet worden opgepast met stagnerend water in de bodem gedurende de winter. Dit kan wortelrot veroorzaken met afsterven als gevolg.

Hoe kun je Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’ verzorgen?

In het voorjaar de oude scheuten wegnemen. Doe dit voorzichtig, zonder de nieuwe te beschadigen. Geef Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’ in het voorjaar een basisbemesting met organische mest. Breng in het najaar mulch rond de wortels aan. Winterbescherming is bij Miscanthus sinensis ‘Gracillimus’ niet nodig. Ziekten en aantastingen komen vrijwel niet voor. Het verdroogde gras kan weggesneden worden.

 

Bestel de plant direct.

n4r5xln8u8dm_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

blad verkleurt

Latijns

Miscanthus sinensis 'Gracillimus'

Cult

'Gracillimus'

Familie

prachtriet

Familie latijns

sinensis

Onderhoud

Verzorging

Tijdens langdurige droogte water geven.

Snoeien

Snoei in voorjaar oud loof weg

Bemesting

In het voorjaar organische basisbemesting. In het najaar mulchen.

Winterhard

uitstekend

Bodem

geen speciale eisen

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

voorkeur voor volle zon

Hoogte

Maximaal

200

Beschrijving

tot 2 meter

Kleuren

Kleurbeschrijving

niet van toepassing

Bloeitijd

Begin

Januari

Eind

Januari

Overige

Groenblijvend

blad verkleurt