WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Perzikbladklokje

Perzikbladklokje als borderplant

Het perzikbladklokje Campanula persicifoliaCoerulea‘ is een blauw bloeiende plant die van schaduw houdt, niet woekert en goed te combineren is met andere planten. Deze soort staat bijzonder leuk in de border. En je hebt er lang plezier van. De plant zaait zich heel gemakkelijk uit en komt op de meest onverwachte plekken op.

Wanneer bloeit de Campanula persicifolia?

Campanula persicifolia wordt ongeveer een meter en heeft blauwe, klokvormige bloemen die in juni-juli bloeien. Het is een vaste plant en groeit steil omhoog.

Waar plant ik de Campanula persicifolia ‘Coerulea’?

Een plantje uit de bergen in de tuin. Dit plantje groeit in Europese berggebieden en is dan ook heel leuk om in rotstuinen te zetten. Een voorbeeld van een rotstuin is te vinden op de site. Klokjes zijn heel geschikt voor hanging baskets en om de bodem mee te bedekken. Zoals de naam doet vermoeden, lijken de bloemen op klokjes, maar er zijn ook soorten die bijvoorbeeld stervormige bloemen hebben. De groeihoogte van Campanula loopt zeer uiteen. Er zijn soorten van amper tien centimeter hoog en planten van bijna twee meter.

Hoe verzorg ik de Campanula persicifolia ‘Coerulea’?

Het overgrote deel van de soorten is heel tevreden met gewone tuingrond en een lekker zonnige standplaats. Ziek zijn ze zelden. Zij hebben wel regelmatig last van slakken. Slakken zijn lastig te bestrijden, maar je kan er wel voor zorgen dat slakken niet in de tuin komen. Om de drie tot vier jaar kun je de planten opnemen en scheuren, zodat ze (veel) langer meegaan. Doe dit in het voorjaar. Campanula persicifolia moet vanwege zijn lengte gesteund worden.

 

Bestel de plant direct.

s0b5biq8w2fu_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Campanula 'Coerulea'

Cult

'Coerulea'

Familie

perzikbladklokje

Familie latijns

persicifolia

Onderhoud

Verzorging

Eventueel zaailingen wieden.

Snoeien

In het voorjaar opschonen.

Bemesting

Na het opschonen een lichte bemesting geven.

Winterhard

goed

Bodem

voedzame tuingrond

Vochtigheid

iets meer dan normaal

Licht

Type

Schaduw

Beschrijving

schaduwrijk

Hoogte

Minimaal

90

Maximaal

90

Beschrijving

90 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Blauw

Kleurbeschrijving

blauw

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Juli

Overige

Groenblijvend

bladverliezend