WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Levensboom

Wat is Thuja orientalis ‘Aurea Nana’ voor een plant?

De levensboom Thuja orientalisAurea Nana‘ is – zoals de naam nana al zegt – een dwergvorm van de levensboom, een conifeer. De groei is in het begin kogelvormig en verandert later in eivormig. Het loof van de Thuja orientalis ‘Aurea Nana’ is groengeel.

Toepassingen Thuja conifeer

Thuja is een conifeer met historie. Thuja is afgeleid van het Griekse woord ’thuo’, dat offeren betekent. De boom werd gebruikt bij offerrituelen, omdat hij een heel aangename geur verspreidt tijdens de verbranding. Deze geur is zeer specifiek voor de Thuja. Uit verse bladeren, twijgen en schors worden etherische olie gewonnen, die hun toepassing vinden in medicijnen en parfums. Een Franse ontdekkingsreiziger leerde in de 16de eeuw van de Indianen wat voor positieve invloed de Thuja op de behandeling van scheurbuik had. Aan deze werking dankt de levensboom dan ook zijn naam.

Hoe groot wordt Thuja orientalis ‘Aurea Nana’?

De meeste soorten uit Noord-Amerika en Azië stammende worden veel te groot voor een gewone tuin. Van alle soorten bestaan echter mooie kweekvormen. Thuja orientalis kan makkelijk onderscheiden worden van andere Thuja’s omdat de bladeren verticaal staan.

Hoe kan ik Thuja orientalis ‘Aurea Nana’ onderhouden?

Het is beter om de Thuja orientalis ‘Aurea Nana’ niet op tochtige plekken of in de drup van andere bomen te plaatsen. Thuja’s vragen een voedzame grond, die niet te kleiig is en die niet mag uitdrogen. Het aanbrengen van mulch boven de wortels is een goede methode om uitdroging te voorkomen. Geef de Thuja orientalis ‘Aurea Nana’ in het voorjaar coniferenmest. Bescherm Thuja’s in de winter tegen vrieskou door het te bedekken met bijvoorbeeld gordijnstof. Op onze site zijn meer tips te vinden voor het beschermen van planten tegen vorst.

Op de hoogte blijven van het laatste tuinnieuws kan! Hou hiervoor onze tuinblog in de gaten. Daarnaast is hier meer informatie te vinden over evenementen en ideeën voor de tuin.

Bestel de plant direct.

s7x5rog8ho49_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

groenblijvend

Latijns

Thuja 'Aurea Nana'

Cult

'Aurea Nana'

Familie

levensboom

Familie latijns

orientalis

Onderhoud

Verzorging

Eventueel beschermen tegen de vrieskou.

Snoeien

Snoeien in het voorjaar.

Bemesting

Geef in het voorjaar coniferenmest.

Winterhard

goed

Bodem

normale tuingrond

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon tot halfschaduw

Hoogte

Minimaal

50

Maximaal

100

Beschrijving

0,5 tot 1 meter

Kleuren

Eerste kleur

Geel

Kleurbeschrijving

goudgeel to bruin

Bloeitijd

Begin

April

Eind

April

Overige

Groenblijvend

groenblijvend