WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Ooievaarsbek Patricia

Welke kleur bloemen krijgt de Geranium ‘Patricia’?

De roodpaarse bloemen met het donkere hart van de ooievaarsbek Geranium ‘Patricia’ geven veel kleur in het najaar. Het mooi gevormde blad van ‘Patricia’ kan iets verkleuren in de herfst.

Is de Ooievaarsbek een bodembedekker?

Geranium is een groot geslacht met meer dan 400 soorten. Bij de naam Geranium wordt al snel aan de potplanten die vaak met rode bloemen balkons opfleuren. Die potplant behoort echter tot het geslacht Pelargonium en niet tot het geslacht Geranium. De Nederlandse naam ooievaarsbek is afgeleid van het Griekse woord geranos, dat kraanvogel betekent. Deze naam dankt hij aan de vorm van de vrucht. De stijl die op de vrucht is meegegroeid, doet namelijk aan een lange vogelsnavel denken, zoals bij een ooievaar (of kraanvogel). Ooievaarsbekken worden graag als bodembedekkers of in borders geplant. Soms vanwege hun mooi ingesneden blad, maar meestal om de kleurige bloemen in de zomer. Roze en violetblauw zijn sterk vertegenwoordigd. Sommige ooievaarsbekken kunnen bijna een meter hoog worden, maar de meeste blijven (veel) lager. Veel ooievaarsbekken hebben een opvallende geur, bedoeld om schadelijke insecten op een afstand te houden, maar de plant wordt ook in de parfumindustrie toegepast.

Wat voor grond is geschikt voor de Geranium?

De Geranium ‘Patricia’ stelt weinig eisen aan de grond zelf, maar moeten over voldoende vocht kunnen beschikken. Informatie over verschillende soorten grond is te vinden in het artikel grondsoorten. Droge perioden worden niet goed verdragen. De planten gaan weliswaar niet dood, maar ze zijn dan voor de rest van het seizoen minder decoratief. Geef dus tijdig water, zeker als ze zonnig staan.

Bestel de plant direct.

9ky5rlu890dx_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijnse naam

Geranium 'Patricia'

Cult

'Patricia'

Familie

ooievaarsbek

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Uitgebloeide bloemen verwijderen tbv nabloei.

Bemesting

Geen mest nodig.

Winterhard

redelijk

Bodem

elke tuingrond

Vochtigheid

matig vochtig

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon tot lichte schaduw

Hoogte

Minimaal

75

Maximaal

100

Beschrijving

0,75-1 meter

Kleuren

Eerste kleur

Rood

Tweede kleur

Paars

Kleurbeschrijving

roodpaars

Bloeitijd

Begin

Juli

Eind

September

Overige

Groenblijvend

bladverliezend