WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Ooievaarsbek Brookside

Hoe hoog wordt de Ooievaarsbek?

De ooievaarsbek Geranium ‘Brookside’ is ongeveer een halve meter hoog en heeft in de zomer blauwe bloemen met een wit hartje. Geranium (ooievaarsbek) is een groot geslacht met meer dan 400 soorten. Bij de naam geranium wordt al snel aan de potplanten die vaak met rode bloemen balkons opfleuren. Die potplant behoort echter tot het geslacht Pelargonium en niet tot het geslacht Geranium. De Nederlandse naam ooievaarsbek is afgeleid van het Griekse woord geranos, dat kraanvogel betekent. Deze naam dankt hij aan de vorm van de vrucht. De stijl die op de vrucht is meegegroeid, doet namelijk aan een lange vogelsnavel denken, zoals bij een ooievaar (of kraanvogel).

Is de Geranium geschikt als bodembedekker?

Ooievaarsbekken worden graag als bodembedekkers of in borders geplant. Soms vanwege hun mooi ingesneden blad, maar meestal om de kleurige bloemen in de zomer. Roze en violetblauw zijn sterk vertegenwoordigd. Sommige ooievaarsbekken kunnen bijna een meter hoog worden, maar de meeste blijven (veel) lager. Veel ooievaarsbekken hebben een opvallende geur, bedoeld om schadelijke insecten op een afstand te houden, maar de plant wordt ook in de parfumindustrie toegepast.

Wat voor bodem is geschikt voor de Geranium ‘Brookside’?

Geranium ‘Brookside’ stellen weinig eisen aan de grond zelf, maar moeten over voldoende vocht kunnen beschikken. Droge perioden worden niet goed verdragen. De planten gaan weliswaar niet dood, maar ze zijn dan voor de rest van het seizoen minder decoratief. Geef dus tijdig water, zeker als ze zonnig staan.

Bestel de plant hier.

mni5x0j80qd2_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Geranium 'Brookside'

Cult

'Brookside'

Familie

ooievaarsbek

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig

Snoeien

Evt. terugknippen in augustus.

Bemesting

Geen mest.

Winterhard

goed

Bodem

normale tuingrond

Vochtigheid

in het algemeen bij voorkeur vochthoudend

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon tot lichte schaduw

Hoogte

Minimaal

50

Maximaal

50

Beschrijving

50 centimeter

Kleuren

Kleurbeschrijving

heel verschillend

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Augustus

Overige

Groenblijvend

bladverliezend