WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nagelkruid

Lees meer over Nagelkruid, Geum ‘Rubin’, een goede borderplant. 

Wat voor bloemen krijgt Nagelkruid?

Het nagelkruid Geum ‘Rubin is groenblijvend én heeft robijnrode bloemen. In ons land komt een tweetal Geum-soorten in het wild voor, namelijk Geum urbanum (gewoon nagelkruid) met heel kleine, gele bloemen en Geum rivale, het knikkend nagelkruid. Van de laatste is een beperkt aantal cultivars bekend dat in tuinen van echte vaste-plantenliefhebbers voorkomt. Geum vormt rozetten en de geveerde bladeren hebben afwisselende paren van grotere en kleinere blaadjes en zijn nogal behaard. De bloemen, die vooral in de voorzomer verschijnen, bezitten vijf kroonbladeren; de meeldraden zijn bij de enkelbloemige vormen opvallend aanwezig. De bloemen zijn vaak geel, rood of oranje van kleur en staan alleen, maar ook wel in losse pluimen.

Is Geum ‘Rubin’ geschikt als borderplant?

Geum-cultivars zijn uit kruisingen ontstaan waarbij vooral Geum chiloense (Chili) en Geum coccineum (Balkan) betrokken zijn geweest. Het is een goede borderplant, de lage ‘Bulgaricum’ is zelfs als rotsplant toe te passen mits de rotstuin flink groot is. In de border mooi met Nepeta × faassenii. De eigenschappen van de cultivars zijn te vergelijken met de beide ouders. In elk geval zijn er behaarde afgebroken geveerde bladeren aanwezig. De hoogte varieert van 20 tot 60 cm en de bloeitijd is mei-juli.

Wat voor standplaats is geschikt voor Geum ‘Rubin’?

Een zonnige standplaats is de belangrijkste voorwaarde voor een goede groei en bloei. De grond moet voedzaam zijn en voldoende vocht kunnen vasthouden. Planten om de drie jaar opnemen, scheuren en de jongste delen weer opnemen zorgt voor een blijvende rijke bloei.

Bestel de plant hier.

1zc5xw98on5y_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

groenblijvend

Latijns

Geum 'Rubin'

Cult

'Rubin'

Familie

nagelkruid

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Verwijder uitgebloeide bloemen.

Bemesting

Geef organische mest in het voorjaar.

Winterhard

goed

Bodem

voedzame tuingrond

Vochtigheid

betrekkelijk groot

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon tot halfschaduw

Hoogte

Minimaal

40

Maximaal

40

Beschrijving

40 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Rood

Kleurbeschrijving

robijnrood

Bloeitijd

Begin

Mei

Eind

Juli

Overige

Groenblijvend

groenblijvend