WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Montbretia

Crocosmia is ook nog wel bekend onder de Nederlandse naam montbretia. Crocosmia crocosmiiflora is een kruising tussen Crocosmia aurea en Crocosmia Pottsii.

Wat voor bladeren krijgt de Montbretia

De bladeren van Crocosmia crocosmiiflora verkleuren mooi in de herfst, zeker als de vorst vroeg intreedt. Deze bladeren zijn smal en wel tot 80 centimeter lang.De kleinbloemige Crocosmia is omstreeks 1900 vanuit Zuid-Afrika in Europa geïntroduceerd en in de jaren ’50 kwam de eerste grootbloemige variant op de markt. De naam Crocosmia is afgeleid van de Griekse woorden ‘krokos’ wat safraan betekent en ‘osme’ geur; een plant dus met safraangeur. Crocosmia’s produceren verschillende bloemen per steel en hebben zwaardvormige bladeren.

Is de Crocosmia winterhard?

Wanneer ze in de herfst geplant worden, is het belangrijk dat ze het eerste jaar bedekt worden. Na een jaar zijn ze winterhard. Crocosmia’s zijn erg goede borderplanten waar zij opvallen door hun kleur. Daarnaast worden Crocosmia’s door kwekers geteeld op pot, als snijbloem en voor de bes. Crocosmia is tijdens de bloei overladen met bloemen.

Crocosmia crocosmiiflora onderhoud

Crocosmia is volkomen winterhard, maar op vochtige gronden is het beter de knollen in het najaar te rooien en gedurende de winter op een koele en droge plaats te bewaren. De plant houdt nu eenmaal niet van natte voeten. Op droge grond kunnen ze in de winter in de grond blijven. Voor de zekerheid kun je ze afdekken met molm of dennentakken tegen zware vorst. Knip de bloemen weg na bloei. Als in het najaar het loof is verdord, kan ook dat tot aan de grond toe worden weggeknipt, maar nodig is het niet. In het voorjaar lopen de spruiten weer uit op de basis van de knolvoet.

Bestel de plant hier.

kn35nnp8p5tb_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Crocosmia crocosmiiflora

Familie

montbretia

Familie latijns

crocosmiiflora

Onderhoud

Verzorging

Afdekken met molm of dennentakken tegen zware vorst.

Snoeien

Geen snoei nodig.

Bemesting

Geen bemesting nodig.

Winterhard

volkomen

Bodem

lichtzure of normale tuingrond

Vochtigheid

normaal

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zonnig

Hoogte

Minimaal

30

Maximaal

60

Beschrijving

30 tot 60 centimeter

Kleuren

Kleurbeschrijving

oranje

Bloeitijd

Begin

Augustus

Eind

September

Overige

Groenblijvend

bladverliezend