WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Bieslelie

Is Bieslelie geschikt voor een rotstuin?

De bieslelie, Sisyrinchium striatum, is een plant die zich makkelijk uitzaait. Hij doet het zeer mooi in rots- of grindtuin, of op de voorgrond van een border. Deze plant komt veel voor in Zeeuwse tuinen en heeft daar ook haar bekendheid aan te danken.

Is de Sisyrinchium striatum wintergroen?

De bloemaren bloeien met crèmegeel tot boterachtige bloemen. Mocht de Sisyrinchium striatum kapotvriezen in de winter, dan heeft hij zich voldoende uitgezaaid en verschijnen nieuwe uitzaaiingen. Dit is een groenblijvende soort die niet van natte voeten houdt.

Is de Bieslelie een vaste plant?

De betekenis van de geslachtsnaam van de bieslelie Sisyrinchium is compleet onbekend. Linnaeus gaf dit geslacht deze naam omdat de oude Grieken er een lelieachtige plant mee aanduidden, maar welke dat was? Niemand die het weet. In ieder geval gaat het nu om een vasteplantengeslacht met zo’n 75 soorten uit Noord- en Zuid-Amerika. De meeste zijn polvormers met gras- of irisachtig blad dat rechtstreeks uit de grond komt. Dankzij de zachte winters van de laatste jaren doen veel soorten het nu uitstekend in onze streken. Ze bloeien prachtig met fraaie, smalle trossen bloemen tussen en boven het blad.

Welke bodem is geschikt voor Sisyrinchium striatum?

Deze planten met irisachtige bladen staan graag in een goed doorlatende, niet te natte grond die voedselrijk moet zijn. Overwinteren kan, maar wil je er zeker van zijn het volgende voorjaar ook van deze plant te genieten, haal hem dan in de herfst uit de grond en zet hem in de winter op een redelijk vorstvrije plek.

Hoe kan ik de Bieslelie bemesten?

Geef de Sisyrinchium striatum in het voorjaar een goede organische basisbemesting en zorg voor een zonnige, beschutte plek.

 

Bestel de plant direct.

48b5ev688ru3_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

groenblijvend

Latijns

Sisyrinchium striatum

Familie

bieslelie

Familie latijns

striatum

Onderhoud

Verzorging

In de winter afdekken.

Snoeien

Geen snoei nodig.

Bemesting

Geef organische bemesting in het voorjaar.

Winterhard

matig

Bodem

voedselrijke bodem

Vochtigheid

droog tot matig vochtig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

veel zon

Hoogte

Minimaal

60

Maximaal

60

Beschrijving

60 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Geel

Kleurbeschrijving

lichtgeel

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Juli

Overige

Groenblijvend

groenblijvend