WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Meisjesogen

Meisjesogen Coreopsis grandifloraBadengold‘ heeft geeloranje lintbloempjes en behoort tot de grootbloemigen.

Is Meisjesogen een goede snijbloem?

Coreopsis is een mooie en langdurig bloeiende plant en bovendien een uitstekende snijbloem. Oorspronkelijk komt hij uit Noord- en Midden-Amerika. Het zijn prairieplanten die vooral in de late zomer bloeien. Sommige soorten bloeien door tot diep in de herfst. De bloemen hebben een margrietvorm en kunnen allerlei kleuren hebben, maar het hart is meestal geel. De hoogtes kunnen variëren van 30 tot wel 100 centimeter.

Krijgt de Coreopsis te maken met ziektes?

Deze plant wordt soms weleens luizenbloem genoemd omdat hij soms geteisterd wordt door bladluis, wantsen of meeldauw. Gelukkig komen deze goed te behandelen ziektes niet vaak voor en is het een betrouwbare vaste plant. Coreopsis grandiflora is een soort die uit de omgeving van Missouri (VS) stamt. Eigenlijk komen we alleen de verschillende kweekvormen tegen in de tuin. De planten hebben een prettige, kruidige geur die vooral in de zon goed loskomt. Ze bloeien geel en worden ongeveer 80 centimeter hoog. De bloei vindt plaats vanaf eind juni tot ver in augustus. Het is een mooie borderplant, speciaal in combinatie met blauw- en paarsbloeiende planten.

Wat voor standplaats is geschikt voor Coreopsis grandiflora ‘Badengold’?

In Amerika groeien deze planten op de prairies. Vandaar dat ze wind en droogte goed verdragen. Veel voeding is niet nodig. De planten stellen vrijwel geen eisen aan de grond. Die mag alleen niet langdurig nat zijn, vooral ’s winters niet. Een zonnige standplaats heeft de voorkeur, iets schaduw wordt voor lief genomen. De planten kunnen het beste in het voorjaar worden opgeschoond. Knip oude scheuten af, maar pas op met de jonge groeischeuten. Tijdens de groei hebben de planten weinig zorg nodig. Hoge planten eventueel steunen. Bij langdurige droogte water geven. Meisjesogen zijn niet echt langlevend. De plant moet daarom elke twee à drie jaar worden gedeeld om voldoende te kunnen blijven groeien. Informatie over het delen van planten is te vinden op de site.

 

Bestel de plant direct.

i7p5bbz8kodr_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Coreopsis 'Badengold'

Cult

'Badengold'

Familie

meisjesogen

Familie latijns

grandiflora

Onderhoud

Verzorging

Om de 2 à 3 jaar opnemen en delen. Eventueel water geven.

Snoeien

In voorjaar bijknippen.

Bemesting

Geen mest.

Winterhard

volkomen, maar planten leven des

Bodem

elke normale tuingrond

Vochtigheid

normaal

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

30

Maximaal

100

Beschrijving

30-100 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Geel

Kleurbeschrijving

geeloranje

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Augustus

Overige

Groenblijvend

bladverliezend