WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Leucothoe

Leucothoe walteri ‘Rainbow’ is een groenblijvende heester. Deze plant is ook bekend onder de naam Andromeda. Momenteel worden de takken van deze kweekvorm gebruikt als decoratiemateriaal in boeketten en bloemstukjes. Het bijzondere aan deze soort is dat hij in de herfst purperbruin verkleurt.

Welk kleur blad heeft de Leucothoe walteri?

Leucothoe heeft witte bloempjes in mei, maar vooral heel veel mooi verkleurende bladeren en die zijn dan ook de pracht van deze struikjes. Ze verkleuren tussen rood en groen en blijven ook in de winter de tuin kleur geven. Ze zijn vooral te zien onder rododendrons en in heidetuinen.

De mythe van de leu-ko-to-ee

Leucothoe (spreek uit leu-ko-to-ee met de nadruk op ‘ko’) heeft geen aparte Nederlandse naam. De naam Leucothoe komt uit de Griekse mythologie. Een Babylonische prinses met deze naam was een geliefde van de god Apollo. Haar vader keurde deze liefde niet goed en hij begroef haar daarom levend. Apollo redde haar leven door haar in een plant te veranderen. Ze is een mooie en populaire plant geworden.

Hoe onderhoud ik de Leucothoe walteri ‘Rainbow’?

Leucothoe behoort tot de heideachtige planten en staat graag beschut in humusrijke, zure, vruchtbare grond. Geef na het inplanten royaal water. Het is zelfs goed om rond de planten een ondiep geultje te maken en daar de eerste weken na het planten wekelijks water in te gieten. Het is goed om ieder jaar na de bloei (dus in de zomer) een paar oudere takken weg te nemen om de struiken te verjongen.

Hoe kan ik de Leucothoe walteri het beste bemesten?

In het voorjaar kun je een kalkvrije basisbemesting geven. Het beste is speciale mest voor zure-grondplanten. Meer informatie over het bemesten van planten vind je op de site. Breng boven de wortels een mulchlaag van schorssnippers aan. Dat helpt tegen uitdroging van de grond en gaat onkruidgroei tegen. Bovendien blijft de grond daardoor zuur.

Bestel de plant hier.

q9a5qo58q342_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

groenblijvend

Latijns

Leucothoe 'Rainbow'

Cult

'Rainbow'

Familie

Leucothoe walteri

Familie latijns

walteri

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Snoeien is niet nodig. Eventueel na de bloei oude takken wegnemen.

Bemesting

In het voorjaar bemesten met humusrijke zure mest.

Winterhard

volkomen

Bodem

zure, humusrijke grond

Vochtigheid

normaal tot nat

Licht

Type

Zon, Halfschaduw

Beschrijving

zon tot halfschaduw

Hoogte

Minimaal

150

Maximaal

150

Beschrijving

1,5 meter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Kleurbeschrijving

wit

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Juli

Overige

Groenblijvend

groenblijvend