WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Lavatera

Wat is de Lavatera ‘Barnsley’ voor een plant?

Lavatera ‘Barnsley’ is een populaire cultivar. Hij is witroze en heeft een rood oog. Deze Lavatera ‘Barnsley’ is vernoemd naar de beroemde Engelse tuin in Barnsley.

Het plantengeslacht Lavatera is vernoemd naar een Zwitser met de naam Lavatera. De oorsprong van de planten ligt een stuk zuidelijker, de Middellandse Zee. Het is een divers plantengeslacht met eenjarige tot struikachtige planten die meer dan twee meter hoog kunnen worden.

Wanneer bloeit Lavatera ‘Barnsley’?

Ze bloeien allemaal uitbundig in de zomer tot soms wel in oktober. Vaak is de kleur roze. Opvallend is dat de meeldraden onderaan tot een buis zijn verenigd. Het stuifmeel van de Lavatera is plakkerig. Bijen die de plant hebben bezocht, zijn daarom erg in de weer om het van hun lichaam naar de achterpootjes te krijgen.

Hoe kan ik Lavatera ‘Barnsley’  onderhouden?

Een goede standplaats voor de Lavatera ‘Barnsley’ heeft te maken met zijn mediterrane origine: hij gedijt dan ook het beste in de zon. Ook een beschutte plek is belangrijk omdat hij vrij windgevoelig is. Je kunt lavatera wel opbinden maar dan daalt de sierwaarde.

Wanneer snoei ik Lavatera ‘Barnsley’?

Deze Lavatera dient men pas in het voorjaar af te snijden om vorstschade te vermijden. Verder kan de grond het best tegen vorst beschermd worden zodat de wortels niet kunnen bevriezen. Je kunt dit doen door een mulchlaag aan te brengen. Voor de winter de basis van de planten afdekken. In het vroege voorjaar diep terugsnoeien. Lees meer bij lavatera snoeien.

Bestel de plant hier.

nm85hji881u5_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Lavatera 'Barnsley'

Cult

'Barnsley'

Familie

Lavatera

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Afknippen in het voorjaar.

Bemesting

Mulchen in het najaar.

Winterhard

matig

Bodem

normale tuingrond

Vochtigheid

matig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

175

Maximaal

250

Beschrijving

175-250 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Kleurbeschrijving

wit met rood oog

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

September

Overige

Groenblijvend

bladverliezend