WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kattenkruid Walker’s Low

Waarmee kan Kattenkruid mee gecombineerd worden in de border?

Kattenkruid Nepeta faassenii ‘Walker’s Low’ is, anders dan de naam doet vermoeden, vrij hoog (70 cm), de kleur is paarsblauw. Kattenkruid is een bijzondere plant. De geur van sommige soorten maakt bij katers seksuele gevoelens los. Zij wentelen zich dan met plezier in deze plant, waardoor er soms een uiteengevallen plant overblijft. Kattenkruid wordt vaak in de tuin gezet omdat het goed combineert met een groot aantal planten. Het past bij roze en blauwe bloemen en staat schitterend met siergrassen. Het kattenkruid Nepeta faassenii ‘Walker’s Low’ staat ook mooi in een zilverpaarse border. Dat komt door de meestal paarsblauwe bloemetjes en de neutrale grijze behaarde blaadjes. Dit is in het algemeen een aanwijzing dat een plant zich thuis voelt op droge grond. De beharing houdt het verdampen van water namelijk tegen. Ook kattenkruid staat daarom het best in niet te natte grond.

Welke soorten Nepeta faassenii zijn er?

De soort Nepeta faassenii is een kruising van twee soorten kattenkruid uit de Kaukasus en omgeving. Deze soort is in 1853 gekweekt door een Brabantse kweker met de naam Faassen. Het is veruit de bekendste soort in ons land. De grijze bladeren geven de sterke geur af die de katers lokt. Deze soort kattekruid bloeit de gehele zomer en wordt dan druk bezocht door vlinders en bijen.

Wat voor bodem is geschikt voor Nepeta faassenii ‘Walker’s Low’?

De meeste soorten kattenkruid staan het best op een zonnige plaats in droge bodem. Bij slecht weer of een slechte standplaats hebben de planten de neiging uiteen te vallen.

Hoe kan ik Kattenkruid snoeien?

Het zijn wel woekerende planten die in toom gehouden moeten worden. Snijd de plant elk voorjaar af om hem op zijn plaats te houden. Op de top van zijn bloei in juli kun je de plant afsnijden tot tien centimeter. Dat geeft de plant een tweede bloei en houdt hem beter in vorm. Het is belangrijk deze plant niet te bemesten. Hij houdt van een arme bodem.

 

Bestel de plant direct.

h7p56ot8xqpi_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Nepeta 'Walker's Low'

Cult

'Walker's Low'

Familie

kattenkruid

Familie latijns

faassenii

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Voorjaar afknippen. Juli terugknippen.

Bemesting

Niet bemesten.

Winterhard

redelijk goed

Bodem

goed doorlatende zandgrond

Vochtigheid

matig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

70

Maximaal

70

Beschrijving

70 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Paars

Tweede kleur

Blauw

Kleurbeschrijving

paarsblauw

Bloeitijd

Begin

Juni

Eind

Augustus

Overige

Groenblijvend

bladverliezend