kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kattenkruid

Wanneer bloeit mijn kattenkruid?

Het kattenkruid Nepeta faasseniiSnowflake‘ heeft vuilwitte bloemen. De soort Nepeta faassenii is een kruising van twee soorten kattenkruid uit de Kaukasus en omgeving. Deze soort is in 1853 gekweekt door een Brabantse kweker met de naam Faassen. Het is veruit de bekendste soort in ons land. De grijze bladeren geven de sterke geur af die de katers lokt. Deze soort kattekruid bloeit de gehele zomer en wordt dan druk bezocht door vlinders en bijen.

Werking kattenkruid

Kattenkruid is een bijzondere plant. De geur van sommige soorten maakt bij katers seksuele gevoelens los. Zij wentelen zich dan met plezier in deze plant, waardoor er soms een uiteengevallen plant overblijft.

Waar plant je kattenkruid?

Kattenkruid wordt vaak in de tuin gezet omdat het goed combineert met een groot aantal planten. Het past bij roze en blauwe bloemen en staat schitterend met siergrassen. Zo komt kattenkruid bijvoorbeeld goed tot zijn recht in een zilverpaarse border. Dat komt door de meestal paarsblauwe bloemetjes en de neutrale grijze, behaarde blaadjes. Dit is in het algemeen een aanwijzing dat een plant zich thuis voelt op droge grond. De beharing houdt het verdampen van water namelijk tegen. Ook kattenkruid staat daarom het best in niet te natte grond.

Wat is de beste grond voor de Nepeta faassenii ‘Snowflake’?

De meeste soorten kattenkruid staan het best op een zonnige plaats in droge bodem. Bij slecht weer of een slechte standplaats hebben de planten de neiging uiteen te vallen. Het zijn wel woekerende planten die in toom gehouden moeten worden.

Hoe snoei ik kattenkruid?

Snijd de plant elk voorjaar af om hem op zijn plaats te houden. Op de top van zijn bloei in juli kunt u de plant afsnijden tot tien centimeter. Dat geeft de plant een tweede bloei en houdt hem beter in vorm. Het is belangrijk deze plant niet te bemesten. Hij houdt van een arme bodem.

 

Bestel de plant direct.

hkt5f3s8yuhl_w2400.jpg

Kenmerken:

Benaming

Naam

bladverliezend

Latijns

Nepeta 'Snowflake'

Cult

'Snowflake'

Familie

kattenkruid

Familie latijns

x faassenii

Onderhoud

Verzorging

Geen speciale verzorging nodig.

Snoeien

Voorjaar afknippen. Juli terugknippen.

Bemesting

Niet bemesten.

Winterhard

redelijk goed

Bodem

goed doorlatende zandgrond

Vochtigheid

matig

Licht

Type

Zon

Beschrijving

zon

Hoogte

Minimaal

40

Maximaal

40

Beschrijving

40 centimeter

Kleuren

Eerste kleur

Wit

Kleurbeschrijving

wit

Bloeitijd

Begin

Mei

Eind

September

Overige

Groenblijvend

bladverliezend